Sana ja rukous ovat paras ase kaikkea pahaa vastaan

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Improvisation

30.1.2017

I musiken används ofta improvisationer. Någon skapar i stunden musik genom att spela helt oförberett. Det händer att den som skall spela får temat strax före konserten eller mitt under en konsert. Resultatet blir ofta spännande. Men lika givande är det att ta del av en improvisation som är förberedd; där det finns en idé, en tanke bakom.

Att se i bilder

24.1.2017

I vår orgelförening Karlebynejdens Orgelvänner rf har vår styrelsemedlem, arkitekten Heikki Polso tagit fram en ny logo till vår förening.
Han har låtit oss ta del av själva processen och det har varit fascinerande att både se och läsa resonemanget som ledde fram till vår nya fina logo.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena kirkossa – palvellen vai palveltavana

7.12.2016

Muistan hyvin keskustelun, jonka kävin rovasti Mikko Himangan kanssa. Asia koski kirkon tulevaisuutta. Oli jälleen kerran tilanne, josta media totesi kirkon olevan kriisissä. Himanka muisteli hyvin rauhallisena ensimmäisiä papppisvuosiaan Kokkolassa. Hän kertoi, miten jumalanpalveluksiin osallistuminen oli niin vähäistä, että kaupungin kirkoon saapui sunnuntaisin sanankuuloon vain muutama henkilö.

Vierailu Tansaniaan - Turistina Tansaniassa

7.12.2016

Lähde näin adventtiajan alussa nojatuolimatkalle kanssani Afrikan maahan, jossa on vuodesta 1948 ollut Suomen Lähetysseuran työtä ja joka on Suomen valtion pitkäaikaisin kehitysyhteistyökumppani.

Vierailu Tansaniaan - Lähettipariskunnan luona

7.12.2016

Tervetuloa jatkamaan nojatuolimatkaa Tansaniaan. Viime helmikuussa olimme mieheni Matin kanssa kaksi viikkoa Tansaniassa. Matkan tarkoitus oli kyläily ystäväpariskunnan luona, jotka ovat Pohjois-Tansaniassa Arushassa ruotsalaisen lähetysjärjestön EFS:n työssä.

Rohkea äiti – Lapsi kasvattaa

4.12.2016

Niin se vuosi sitten vierähti ja saan nyt olla onnellinen 1-vuotiaan tytöntyllerön äiti. Puheet siitä, että vauvavuosi menee nopeasti, ovat osoittautuneet todeksi, sillä nopeasti se tosiaan meni. Vuoteen on mahtunut paljon uuden opettelua ja tuntemattomien asioiden edessä tuskastelua, lapsen kasvun ja kehityksen ihmettelyä sekä paljon ihastusta pienestä ihmeestä.

Vapaaehtoisena - Rakkaudesta lähimmäiseen

23.11.2016

Herra, kutsut työhösi, arjen tielle seuraasi toivon leipää leipomaan, palvelemaan lahjoillaan.
Diakonia on mielestäni kaunis sana. Se on kreikkaa ja tarkoittaa palvella. Ensimmäiset diakonit olivatkin ehtoollisella avustavia pöytäpalvelijoita.

Rohkea äiti - Taas liikkeellä

21.11.2016

Liikunta on yksi avain hyvään ja terveelliseen elämään. Kotiäidin elämässä se voi tarjota myös erittäin tervetullutta omaa aikaa ja olla äidin ikioma henkireikä.

Kirkolliset-suomi sanakirja

9.11.2016

Saatko tolkkua seurakunnan viikkoilmoituksesta? Tunnetko käsitteet ja lyhenteet? Tiedätkö mikä on viikkomessu? Solu? Rovastikunta? Reformaatio? Erotatko kirkon sisällä toimivat herätysliikkeet toisistaan?

Lettlandsarbetet i Karleby svenska församling

7.9.2016

I början av augusti besökte åtta personer från vår församling vårt vänprojekt i Lettland, den kristna skolan St Davids skola i Madona. Vi hann även besöka vår vänförsamling i Rezekne en dag, samt förstås ströva omkring lite i gamla staden i Riga.