Kerro lyhyesti työtehtävistäsi
- Vastaan seurakunnan rippikoulu- ja nuoriso-työstä. Tällä hetkellä päällimmäinen asia onkin juuri alkaneen rippikouluvuoden suunnittelu. Pidän myös nuorteniltoja, teen kouluvierailuja ja olen muutenkin olemassa nuoria ja vanhempia varten. Jahka saan pappisvihkimyksen, voin hoitaa näiden lisäksi myös kirkollisia toimituksia. 

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Olen aina saanut elää turvallisessa lapsen uskossa, mutta erityisesti vuonna 2014 käydyn rippikoulun myötä sanoma Jeesuksesta kosketti vielä syvemmältä ja tuli henkilökohtaiseksi. Ajatus teologian opinnoista varmistui kuitenkin vasta lukiossa. Olen kippuroinut vastaan ja epäröinyt vähän väliä, mutta koen Jumalan siitä huolimatta johdattaneen kaikessa. Olen hurjan onnellinen tästä tehtävästä sekä siitä, että saan jättää työn lopulta Kristuksen käsiin ja pyytää häntä näyttämään tietä jatkossakin. 

Mistä nautit työssäsi?
- Nautin ehdottomasti nuorten seurasta ja heidän kanssaan koheltamisesta. Päällimmäiseksi yltävät kuitenkin erityisesti uskon sisällöt. Olen läheisilleni usein sanonut saarnahommista, rippileiriltä tai nuortenillasta tultuani, että pidän hurjasti siitä, kuinka saan olla kertomassa iloisia asioita. Meillä kristityillä on uutisia syntien sovituksesta, iankaikkisesta elämästä ja Jumalan rakkaudesta. Se on valtavan hieno asia!

Mikä tekee sinut onnelliseksi?
- Kihlattuni, läheiset ja ystävät. Elämä ylipäänsä. 
- Ja erityisesti Kristuksen sovitustyö! Se, että minäkin olen saanut syntini anteeksi ja saan elää Jumalan lapsena Jeesuksen ansiosta. 

Mitä luit viimeksi?
- Raamattua tänä aamuna. Edellisenä päivänä nenän alla taisivat olla kauhuteemaisen pöytäroolipelin säännöt. 

Mikä on lempilaulusi tai -virtesi?
- Virsi 84 Nyt se suuri päivä koitti on huikean hyvä pääsiäisvirsi! Myös virsi 903 Soi, virteni, kiitosta Herran kuuluu lemppareihini. Villinä korttina voisi mainita niin ikään virren 126 Me kiitämme sinua, jonka sanat ovat peräisin 300-luvulta. 

Miten kirkon pitäisi näkyä ihmisten arjessa?
- Ymmärrämme kirkon harmittavan usein joksikin erilliseksi entiteetiksi, joka tuottaa palveluja ja johon maksetaan ”jäsenmaksua”. Kristuksen kirkko ja seurakunta ei kuitenkaan pohjimmiltaan ole virastomainen palveluntuottaja, vaan sinä ja minä yhdessä. 
- Seurakunnan nuortentoiminnassa kirkon ja uskon näkymisestä arjessa ei jää epäselvyyttä, koska sitä eletään iloisella mielellä todeksi yhteisessä tekemisessä, rukouksessa ja lauluissa. Meillä aikuisilla olisi paljon opittavaa nuorilta.
- Kirkko näkyy arjessa ja seurakunta tulee lähelle ihmisiä, kun me Jeesukseen uskovat uskomme Jeesukseen. Iloitaan hänestä muinakin päivinä samalla tavalla kuin sunnuntaina kirkonpenkissä. Annetaan hänen näkyä ja kuulua ja tulla meidän kauttamme lähelle lähimmäistämme.

Teemu Hietala.
Teemu Hietala on Kaustisen ja Ullavan seurakunnan nuorisopappi. Hänen haastattelunsa on julkaistu Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 7.2.2024.