Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo.Piispantarkastus Kokkolan seurakuntayhtymässä

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo tekee piispantarkastuksen Kokkolan seurakuntayhtymään torstaina 27. tammikuuta 2022.

Piispantarkastuksessa piispa tapaa työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu yhtymän toimintaan.
Piispanmessu 27.1. klo 18 Kokkolan kirkossa on kaikille avoin.

Edellinen piispantarkastus Kokkolan seurakuntayhtymässä suoritettiin lokakuussa 2006.

Lisätietoja:
Anne Jokela, hallintojohtaja, p. 050 3147 240, anne.jokela@evl.fi
Per Stenberg, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, p. 050 3147 310, per.stenberg@evl.fi

Samana viikonloppuna 28.–30.1.2022 suoritetaan piispantarkastus myös Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa.

Mikä on piispantarkastus?

Piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa ja toimittaa piispantarkastuksen. Piispantarkastuksilla on pitkä perinne kirkon historiassa. Piispa hoitaa näin kaitsentatehtäväänsä.

Piispantarkastuksen yhteydessä piispa neuvottelee seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa sekä tapaa seurakuntalaisia. Neuvottelussa käsitellään seurakunnan toiminnan painopisteitä ja työn kehittämistä sekä hallintoa ja taloutta.

Piispantarkastusta varten seurakunta laatii kertomuksen, jossa on tietoa seurakunnan toiminnasta ja taloudesta. Hallinnon ja talouden tarkastus on piispantarkastuksen osa tai erikseen suoritettava tarkastus. Se kattaa seurakunnan kirkonkirjat, arkiston, hallinnon, omaisuuden ja rahastot. Piispantarkastuksessa piispaa avustavat yleensä pappisasessori, lääninrovasti ja notaari sekä muut henkilöt tarpeen mukaan.

Piispantarkastuksen ohjelmaan kuuluvat tavallisesti piispan vierailut paikkakunnan kouluissa, työpaikoilla, laitoksissa ja seurakunnan yhteistyökumppanien luona. Piispantarkastukseen liittyy yleensä jumalanpalvelus sekä muita juhlatilaisuuksia.