Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Päivitetty 15.1.2021

Aluehallintovirasto (AVI) on 14.1.2021 antanut lausunnon kokoontumisrajoitukset.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto rajoittaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän 10 henkilöön 18.1.-8.2.2021väliseksi ajaksi.

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä jonka mukaan 10 hengen rajoitus koskee myös toimituksia, mutta aiemman ohjeen mukaisesti hautaan siunaamisessa on pientä joustoa pastoraalisin perustein. Jumalanpalvelukset striimataan yleisölle.

Jumalanpalvelukset

Seurakuntien kaikki jumalanpalvelukset striimataan, ja niihin voi osallistua netin tai Facebookin välityksellä. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki nettijumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa noudatetaan AVI:n määräyksiä jonka mukaan 10 hengen rajoitus koskee myös toimituksia, mutta ohjeen mukaisesti hautaan siunaamisessa on pientä joustoa pastoraalisin perustein.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä.

Aikuisten toiminta

Aikuisten toiminta on hiippakunnan ohjeiden mukaisesti laitettu tauolle. Myös kuorotoiminta on siirtynyt tauolle.

Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja alle 20-vuotiaitten toiminta jatkuu toistaiseksi turvajärjestelyt huomioiden.

Lounaat ja kahvila

Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on tauolla. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään järjestämään pienimuotoisesti (max 10 henkilöä), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kaikissa tilaisuuksissa muistutetaan edelleen turvaväleistä, maskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta.