Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Sivu päivitetty 17.5.2021

Seuraavia ohjeita noudatetaan 1.6. saakka.

Jumalanpalvelukset

Seurakuntien jumalanpalvelukset striimataan, ja niihin voi osallistua vain netin tai Facebookin välityksellä. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki nettijumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot palvelevat puhelimitse ja sähköpostilla

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien kirkkoherranvirastot ja aluekeskusrekisteri on suljettu koronavirusepidemian vuoksi.
Käytössä on ajanvaraus välttämättömiä tapaamisia varten. Sovi tapaamisaika aina ennakkoon puhelimitse.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin voi sisätiloissa osallistua 10 henkilöä ja ulkotiloissa 20 henkilöä. Näissä voi olla pientä joustoa pastoraalisin perustein. Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, enimmäisosallistujamäärä on 10 henkilöä.

Ryhmätoiminta

Kaikki sisätiloissa tapahtuva aikuisten, nuorten ja kouluikäisten ryhmätoiminta on tauolla

Lounaat ja kahvila

Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Kokkolassa Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on tauolla. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä.

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.