Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Sivu päivitetty 12.4.2021.

Aluehallintoviraston (AVI) 26.3.2021 tekemän päätöksen mukaan kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten sallittu osallistujamäärä on nyt 20 henkilöä. Rajoitukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka.

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä, jonka mukaan 20 hengen rajoitus koskee myös toimituksia (kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen), mutta näissä voi olla pientä joustoa pastoraalisin perustein.

Soiten alue pysyy koronaviruksen perustasolla ja päätettiin 7.4.2021 että voimassa olevia suosituksia Linkki avautuu uudessa välilehdessäjatketaan 30.4.2021 saakka.

Jumalanpalvelukset

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä, jonka mukaan tilaisuuksissa on 20 henkilön rajoitus.

Seurakuntien kaikki jumalanpalvelukset striimataan, ja niihin voi osallistua netin tai Facebookin välityksellä. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki nettijumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Oulun tuomiokapitulin ohjeiden mukaan noudatetaan AVI:n määräyksiä jonka mukaan 20 hengen rajoitus koskee myös toimituksia (kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen), mutta näissä voi olla pientä joustoa pastoraalisin perustein.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 20 henkilöä. Edellytyksenä on, että tilaisuus järjestetään riittävän isossa tilassa. Lisätietoja tiloista antaa palvelupäällikkö Mari Lehtiheimo, p. 050 314 7540.

Aikuisten toiminta

Aikuisten toiminta on hiippakunnan ohjeiden mukaisesti tauolla.

Lasten ja nuorten toiminta

Lasten ja alle 20-vuotiaitten toiminta jatkuu toistaiseksi turvajärjestelyt huomioiden.

Lounaat ja kahvila

Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Kokkolassa Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on tauolla. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään järjestämään pienimuotoisesti (max 20 henkilöä), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kaikissa tilaisuuksissa muistutetaan edelleen turvaväleistä, maskien käytöstä sekä hyvästä käsihygieniasta.