Lasten ilo ja nauru lämmittävät päivittäin

Marja Tuoreniemi työskentelee lastenohjaajana Kokkolan suomalaisen seurakunnan varhaiskasvatuksen tiimissä.  

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
Parin vuoden määräaikaisten päiväkerhoapulaisen ja lastenohjaajan pestien jälkeen hain avoimeksi tullutta vakituista paikkaa. Koen suurta kiitollisuutta, että minut valittiin tehtävään ja saan tehdä merkityksellistä työtä 3–6-vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä parissa päiväkerhoissa, perhepuistossa ja tapahtumissa. 

Mistä nautit työssäsi? 
Työnkuvani on hyvin vaihteleva, ja se rikastuttaa työtäni. Päivittäisen kerhotyöni lisäksi teemme tiimin kanssa erilaisia tapahtumia. Työhöni kuuluu myös sosiaalisen median päivitystä ja perhepuistotoiminta kesäisin. Työni on ainutlaatuista, sillä saan iloita ja ihmetellä lasten kanssa joka päivä Taivaallisen Isämme suojeluksessa. 

Mikä työssäsi on palkitsevinta?
- Lasten kasvun ja kehityksen seuraaminen kerhokauden ja -vuosien aikana. Lasten ilo ja nauru lämmittävät lasten kanssa työskentelevien sydämiä jokaisena vuoden päivänä. 

Miten palaudut työstäsi?
- Monien harrastusteni avulla. Vapaa-ajallani ohjaan kuntonyrkkeilyä ja teen urheiluseuratyötä, ratsastan, liikun luonnossa retkeillen, marjastaen, sienestäen, metsästäen ja metsätöissä. Viikonloput vietämme perheen kanssa laatuaikaa mökillä Toholammilla keskellä ei mitään.  

Mikä tekee sinut onnelliseksi?
- Oma perhe, rakkaat ystävät sekä yhteiset hetket ja retket. 

Minkä kirjan luit viimeksi?
- Luin Kai Kortelaisen kirjoittaman elämänkerran Kikka – traaginen elämä sisaren silmin.

Mikä on lempilaulusi tai -virtesi?
- Erityisen rakas ja lohduttava on virsi 338, Päivä vain ja hetki kerrallansa. 

Mitä työtä tekisit, jos et olisi kirkossa töissä?
- Olisin jossain liikuntaan tai luontoon liittyvässä ammatissa, joihin minulla on koulutuskin. Harrastusten myötä ne ovat lujasti minuun yhteydessä jokapäiväisessä elämässäni. 

Marja Tuoreniemi.
Marja Tuoreniemi on Kokkolan suomalaisen seurakunnan lastenohjaaja. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 24.1.2024.