Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta. Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle 2023-2026. Luottamushenkilöt päättävät muun muassa siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan – missä ja miten.

Kokkolan seurakuntayhtymässä toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa seurakuntayhtymää sekä seurakuntaneuvostoihin, jotka johtavat seurakuntien toimintaa.

Molempia vaaleja varten on omat ehdokaslistat. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat puolestaan maallikkoedustajat kirkolliskokoukseen, joka on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylin päättävä elin.

Lisätietoja valtakunnallisilta vaalisivuilta.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Tärkeät päivämäärät

• ehdokkaaksi voi asettua viimeistään 15.9. klo 16
  • ennakkoäänestys ti-la 8.–12.11.
  • vaalipäivä su 20.11.