Kanttorin työ on "ihanan sekalaista"

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Musiikki ja seurakunta ovat kuuluneet jo pienestä pitäen ihan "arkielämään". En koe olevani mikään taiteilija musiikin saralla. Harrastusten kautta kanttorin työt tulivat tutuksi ja ammatin valinta oli automaattinen.
- En vieläkään tiedä, mitä muuta tekisin kuin seurakuntatyötä. Kotoa saatu innostus musiikkiin ja seurakuntaan on antanut eväät tälle tielle.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Erilaisiahan ne ovat, ja tyypillinen riippuu siitä, onko kuoropäivä vai ei tai liittyykö päivään hartaushetkiä, vierailuja kouluilla, vanhainkodeilla tai muualla. Viikonloput ovat tyypillisimmillään hautajaisia, häitä ja jumalanpalveluksia. Tämä on niin ihanan sekalaista työtä!

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Haastavinta on ehdottomasti se, että seurakunnan musiikkityön pitäisi koskettaa kaikkia seurakuntalaisia lapsista vanhuksiin. Ihmisillä on niin paljon harrastuksia, ja vielä seurakuntakin tarjoaa omaansa. Kanttorin yksin musisoiminen ei pitemmän päälle varmaan kuulijasta ole kovin mukavaa. Tarvitaan eri-ikäisiä vapaaehtoisia.
- Työn monipuolisuus toki haastaa joskus aika lailla.

Mikä on palkitsevinta?
- Voisi vastata saman kuin edellä. Palkitsevaa on se, kun ihmiset eri ikäisinä kokoontuvat ja löytävät tiensä seurakunnan toimintaan ja vaikkapa erityisesti musiikkityöhön. Yhdessä tekemisen meininki palkitsee kummasti.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Toissa sunnuntaina.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Lenkkeilen juosten ja kävellen. Käsityöt ovat myös mukana kuvioissa.

Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kanttori Annukka Rannankari.

Annukka Rannankari on Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kanttori. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 13.4.2011.