Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Yhteisen kirkkoneuvoston päätöksiä 14.10.2020

14.10.2020 18.14

Johanna Lahti valittiin osa-aikaiseen ruokapalvelutyöntekijän toimeen

Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi haastatteluryhmän ehdotuksen pohjalta Johanna Lahden osa-aikaiseen (80 %) toimeen 1.11.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Johanna Lahden koulutus, työkokemus, soveltuvuus tehtävään ja haastattelussa saatu yleisvaikutelma vastaavat parhaiten tehtävälle asetettuja vaatimuksia.

Ruokapalvelutyöntekijän toimen hakuaika päättyi 7.10. Määräaikaan mennessä saatiin 4 hakemusta. Kahta hakijaa haastateltiin. Hakijoiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota koulutukseen, työkokemukseen, joustavuuteen, yhteistyökykyyn, motivaatioon, soveltuvuuteen tehtävään sekä kokemukseen asiakaspalvelutyöstä ja vapaaehtoisten ohjauksesta.

Ruokapalvelutyöntekijän tehtäviin kuuluu ruoanvalmistusta, tarjoiluiden hoitamista, asiakastilaisuuksien suunnittelua ja toteutusta sekä siivousta ja tilojen valvontaa Kälviän ja Lohtajan toimipisteissä. Kelpoisuusehtona on cateringalan koulutus tai vastaava käytännön työkokemus.

Lohtaja-talon vuokraaminen Kokkolan kaupungilta

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti vuokrata Lohtaja-talon Kokkolan kaupungilta Lohtajan seurakuntakodiksi. Lohtaja-talo sijaitsee erinomaisella paikalla Lohtajan keskustassa, ja se on rakennettu 1896 vanhaa hyvää rakennustapaa noudattaen. Rakennuksessa ei ole todettu sisäilma- tai muitakaan rakennusteknisiä ongelmia. Tila ei suorilta käsin sovellu seurakuntakodiksi. Muutostöitä tulee tehdä ainakin keittiölle, viemäröinnille ja äänentoistolle. Valtaosa keittiölaitteista voidaan kuitenkin hyödyntää Seurakulman tiloista. Muutostyöt toteutetaan investointisuunnitelmassa 2021 olevin investointivaroin.

Koivuhaan seurakuntakodin kuntotarkastus ja seurakuntakodista luopuminen osittain tai kokonaan

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti, että ryhdytään valmistelemaan Koivurististä luopumista osittain tai kokonaan.

Koivuristin kiinteistölle on tehty kuntotarkastus Granlund Pohjanmaa Oy:n toimesta. Kuntotarkastuksesta saatiin raportti 29.9.2020. Kuntotarkastus käsitti rakennustekniikan ja ilmanvaihtotekniikan tarkastuksen pintamittauksin sekä kokemusperäisin ja aistinvaraisin menetelmin. Tiloissa pidettiin lisäksi viikon verran olosuhdeseurantaa neljän sisäilma-anturin avulla. Kiinteistöstä ei tarkastuksen aikana löytynyt rakennekosteutta tai näkyvää mikrobikasvustoa. Ilmanvaihto on toimiva, eikä hiilidioksidipitoisuudet päässeet ylittämään haitallisia raja-arvoja. Epätyypillistä hajua esiintyi päiväkodin tiloissa ja diakoniatiloissa. Hajun aiheuttajaa ei löytynyt, ja Granlund suosittaa hajun paikallistamiseksi jatkotutkimuksia rakenneavauksin. Kiireelliset pienemmät korjaustyöt otetaan välittömästi työn alle.