Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Yhteisen kirkkovaltuuston päätöksiä 23.4.2020

23.4.2020 10.20

KAKSI UUTTA NIMEÄ YHTEISEEN KIRKKOVALTUUSTOON

YKV myönsi Tiina Isotalukselle, Kokkolan suom. seurakunnan Sosiaalidemokraatit ja sitoutumattomat -ehdokaslistalta, eron yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä 1.1.2020 alkaen muuttuneen työelämän tilanteen vuoksi. 1. varajäsen Emma Haapasaari siirtyy varsinaiseksi valtuutetuksi Kokkolan suom. seurakunnan Sosiaalidemokraatit ja sitoutumattomat -ehdokaslistalta.

Myös Tuula Muuraiskangas-Nissilälle, Kälviän seurakunnan Kotiseurakuntani Kälviä -ehdokaslistalta, on myönnetty ero yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä sekä perheasiain neuvottelukeskuksen yhteisjohtokunnan puheenjohtajuudesta 1.2.2020 alkaen, henkilökohtaisista syistä. 1. varajäsen Markku Kallinen siirtyy varsinaiseksi valtuutetuksi Kälviän seurakunnan Kotiseurakuntani Kälviä -ehdokaslistalta. Uudeksi varsinaiseksi jäseneksi perheasian neuvottelukeskuksen yhteisjohtokuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi valittiin Ismo Lassila

SAIRAALASIELUHOIDON JOHTOKUNNASSA HENKILÖMUUTOKSIA

YKV myönsi Pirjo-Liisa Hautala-Jylhälle eron sairaalasielunhoidon johtokunnan jäsenyydestä 1.1.2020 alkaen ja valitsi Piia Kurikkalan varsinaiseksi jäseneksi sairaalasielunhoidon johtokuntaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

KOKKOLAN ALUEKESKUSREKISTERI LAAJENEE

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi sopimuksen, jolla Kokkolan aluekeskusrekisteriin voi liittyä yhtymän ulkopuolinen seurakunta ja valtuutti rekisteripäällikön ja hallintojohtajan allekirjoittamaan aluekeskusrekisteriin liittyvän seurakunnan kanssa laadittavan sopimuksen. Lisäksi hyväksyttiin yhteisjohtokuntaa varten laadittu johtosääntö. Kokkolan seurakuntayhtymällä sekä jäsenseurakunnilla on jokaisella edustajansa yhteisjohtokunnassa. Yhteisjohtokunnan jäsenet ovat kyseisten seurakuntien viranhaltijoita.

Toholammin seurakunnan kirkkovaltuusto on päättänyt 11.2.2020, että Toholammin seurakunta liittyy Kokkolan aluekeskusrekisteriin 1.5.2020 alkaen.

Aluekeskusrekisteriin liittymisen myötä seurakunnan velvoitteet jäsentietojen käsittelyssä ja suojaamisessa kevenevät ja vastuu tietojen oikeellisuudesta siirtyy aluekeskusrekisterille. Aluekeskusrekisterin talousarvio tehdään osana Kokkolan seurakuntayhtymän talousarviota. Aluekeskusrekisterin toiminta on seurakunnille maksullista.
Sopimuksen tarkoituksena on toimittaa omakustannushintaan asiakasseurakunnan tarvitsemat, sopimukseen sisällytetyt kirkonkirjojenpidon tehtävät asiakasseurakunnan käyttöön. Kustannusten jako perustuu todellisiin kustannuksiin, ja ne jaetaan osapuolten kesken jäsenmäärän mukaisessa suhteessa. Kustannusten jaon perusteena oleva asiakasseurakunnan jäsenmäärä on kutakin toimintavuotta edeltävän kalenterivuoden viimeisen päivän mukainen jäsenmäärä.

Tehtävien jaossa pyritään mahdollisimman selkeään linjaukseen siitä, mitä kirkonkirjojenpidon tehtävät ovat. Niihin kuuluvat ennen kaikkea rekisteröinnit ja tietojen luovutustehtävät.