Erityisiä ovat ajat, jotka ovat pysäyttäneet.

Viikon sanaan

Valitse seurakunta

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Psalmer

29.3.2016

Inför stilla veckan bjöd Mellersta Österbottens kammarorkester på en fin konsert på palmsöndagen med Jan Söderblom som dirigent och Jukka Perko som saxofonsolist. På programmet stod bland annat Psalmer för saxofon och orkester från Kaanaanmaa-skivan. I palmsöndagens programblad fanns texten som Jukka Perko skrev i samband med skivutgivningen och jag måste läsa två gånger: "Jag förstod inte då, att man inte behöver eller kan lära sig all musik genom övning, och att jag redan från barnsben hört och tagit till mig den vackraste av musik, nämligen psalmer."

Rohkea äiti

22.3.2016

Maailma on blogeja pullollaan, mutta ehkä mukaan mahtuu vielä tämä yksi. Olen 26-vuotias Jeesukseen uskova nuori nainen, yhden miehen vaimo ja yhden lapsen äiti. Menimme mieheni kanssa naimisiin kesällä 2014, ja äidiksi tulin viime vuoden marraskuussa, kun tyttäremme syntyi tähän maailmaan. Koulutukseltani olen matkailumaantieteilijä (FM).

Vapaaehtoisena - Erilaisina

17.3.2016

Seurakunnassamme oli tällä viikolla työelämään tutustumisviikolla kahdeksasluokkalainen Taru Virkkala. Olemme koko viikon keskustelleet ihmisten erilaisuudesta ja siitä, kuinka omilla valinnoillaan voimme tukea toisten elämää... tai murjoa sitä. Päätin haastatella Tarua hänen omasta elämästään ja ajatuksistaan.

Historialliset urut - Normann-urkujen nimikkopillikampanja

25.2.2016

Kokkolassa on aikoinaan tehty mielenkiintoisia ratkaisuja kun on huomattu, että kirkkoon tarvitaan urut. 1600-luvun lopulla porvarit päättivät hankkia urut ja lahjoittivat varat urkuja varten.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä se toimittaa?

9.2.2016

- Tulemme mielellämme tutustumaan toimituksiin, sanoi pappi toimittajille.
Puolen sekunnin ajan löi päässäni tyhjää. Presiis saman voisi toimittaja sanoa papille!

Yhteisvastuu 2016 - Kaustisella toimii Sisupartio

1.2.2016

Sisupartioryhmä Kaustisen Kissat on toiminut vuodesta 2010 alkaen. Ryhmän toiminta sai alkunsa, kun sekä Vetelissä että Kaustisella nousi esiin toiveita saada omaa partiotoimintaa kehitysvammaisille.

Vapaaehtoisena - Joulumarkkinoilla

7.12.2015

Mannerheiminaukiolla pidettävät  Kokkolan Vanhankaupungin Joulumarkkinat järjestetään  jo neljättä vuotta. Tätä blogia kirjoittaessani on menossa markkinoiden kolmas päivä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Satunnaisen Espanjan-kulkijan ajatuksia katolisen kirkon vapaaehtoistoiminnasta

25.11.2015

Salme ja Tauno Heino toimivat Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa monissa vapaaehtoistehtävissä - silloin kun ovat paikkakunnalla. Vireä eläkeläispariskunta on tehnyt useita pitkiä omatoimimatkoja Espanjaan. He ovat muun muassa osallistuneet Santiago de Compostelan pyhiinvaellukseen, jonka pituus on yli 800 kilometriä. Tänäkin syksynä Salme ja Tauno viettävät Espanjassa useita viikkoja.

Historiska orglar - Orgelrestaureraren

3.11.2015

I samband med att orgelbyggare Olev Kents kom för att hämta de sista lådorna med orgelpipor satt vi en kväll och delade varandras levnadsöden; min man och jag och nya bekantskapen - orgelbyggaren Olev Kents.

Vapaaehtoisena - Leporannan puutarhaunelma

28.10.2015

Normaalisti ihminen tutkii kodin paikat päivittäin kuin kotikissa. Hän järjestelee, siivoilee tai vain kuljeskelee sisällä ja kartanolla, "rantteella", niin kuin meillä päin sanottiin. Useimmille se on luontaista niin kauan kuin pääsee liikkumaan. Kunpa vanhusten palveluasumisessakin voisi olla monia kodin toimia, joihin asukas saisi osallistua autettuna voimiensa mukaan.