Tankarin kirkko

N 63°56.974″ E 22°51.027″ , Tankarin saari Kokkola

Tankarin kirkko.

Tankarin majakkasaari sijaitsee eteläisellä Perämerellä Kokkolan ulkosaaristossa, noin 15 km luoteeseen Kokkolan satamasta. Tankarin majakkasaaren korkeimmalla kalliolla sijaitseva kirkko on rakennettu vuonna 1754.

Tankarin kirkko rakennettiin, jottei kalastajien tarvitsisi joka sunnuntai kulkea pitkää matkaa Kaarlelan kirkkoon pakolliseen jumalanpalvelukseen.

Tankarin kirkko on ulkomitoiltaan ainoastaan 8,20 m x 6,25 m. Valkoista ristiään lukuunottamatta se muistuttaa ulkoapäin vaatimatonta kalamajaa.

Nykyään kirkossa pidetään kesäisin muutama jumalanpalvelus, konsertteja sekä hartaushetkiä. Siitä on myös tullut suosittu vihkipaikka. Tankarin saari on yksi Kokkolan suosituimpia matkailukohteita.

Tankarin kirkon historiasta voit lukea täältä.

Lisää tietoa Tankarista löydät Kokkolan kaupungin Linkki avautuu uudessa välilehdessäsivuilta.