Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Kaustisen seurakuntakeskuksen uudistustyöt etenevät suunnitellussa aikataulussa

28.7.2020 12.00

Kaustisen seurakuntakeskuksen uudistustyöt aloitettiin keväällä. Julkisivujen kunnostuksen yhteydessä kaikki rapatut seinät tasoitettiin ja maalattiin sekä puuosat uusittiin.

Kaustisen seurakuntakeskus ennen ja jälkeen kunnostuksen.

Kuvassa vasemmalla Kaustisen seurakuntakeskus ennen julkisivun kunnostusta ja oikealla kunnostuksen jälkeen.

Uudistustyöitä tehtiin myös sisätiloissa. Seurakuntakeskus sai uuden, automaattisen paloilmoitinlaitteiston sekä tarjoilulinjaston. Seurakuntasalista poistettiin kuorokoroke ja maalattiin seiniä.

Tällä hetkellä päiväkerhon pihaa kunnostetaan ja sinne asennetaan uusia leikkivälineitä ja pihakalusteita.

Investointihankkeen kokonaisbudjetti on 100 000 euroa. Julkisivuhankkeen urakoitsijana oli Matto- ja Maalauspalvelu Sandkvist Oy. Automaattisen paloilmoitinlaitteiston toimitti Bravida Finland Oy ja tarjoilulinjaston Metos Oy. Päiväkerhon pihatyöt hoitaa kaustislainen Kiinteistöpalvelu Roytter Oy.

- Työt ovat edenneet suunnitellussa aikataulussa ja budjetissakin on pysytty, kertoo Kokkolan seurakuntayhtymän kiinteistöpäällikkö Veli-Matti Raappana.