Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Yhteisen kirkkoneuvoston päätöksiä 17.6.2020

17.6.2020 16.58

Taija Korkiakangas valittiin Kokkolan seurakuntakeskuksen keittiövastaavaksi.

Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi haastatteluryhmän ehdotuksen pohjalta Taija Korkiakankaan Kokkolan seurakuntakeskuksen keittiövastaavan toimeen 1.9.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Taija Korkiakankaan työkokemus, tehtäväalan tunteminen, työnjohtotaidot ja haastattelussa saatu yleisvaikutelma vastaavat haastatteluryhmän parhaiten tehtävälle asetettuja vaatimuksia.

Sisäisessä haussa olleen Kokkolan seurakuntakeskuksen keittiövastaavan toimen hakuaika päättyi 9.6. Määräaikaan mennessä saatiin 3 hakemusta. Kaikki hakijat haastateltiin.

Keittiövastaava työskentelee palvelupäällikön apuna keittiöön liittyvissä hallinnollisissa tehtävissä, vastaa seurakuntakeskuksen keittiön päivittäisestä käytännön työnjohdosta, tilaisuuksien tarjoilujen sopimisesta asiakkaiden kanssa, raaka-aineiden tilauksista ja laskujen tarkastuksista, tilapäis- ja kausityöntekijöiden, opiskelijoiden ja vapaaehtoisten ohjaamisesta sekä sijaistaa palvelupäällikköä kulunvalvontaan liittyvissä asioissa.

Hakijoiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota koulutukseen, työkokemukseen, tehtäväalan tuntemiseen, työnjohtotaitoihin, motivaatioon ja soveltuvuuteen tehtävään.