Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Lapsi puhaltaa saippuakuplaa.

Odotetut yöpymisleirit starttaavat

15.6.2020 12.40

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien lastenleirit ja rippileirit toteutuvat valtioneuvoston ja piispojen antamien ohjeiden mukaan. Turvallisuuteen valmistautuminen on ollut ykkösjuttu.

Kesäkuun alussa rippikoulut ja lastenleirit on toteutettu päiväkouluina ja -leireinä.

Yön yli kestävä leiritoiminta aloitetaan ohjeistusten mukaisesti vasta juhannuksen jälkeen.
- Halusimme varmistaa, että meillä on riittävästi aikaa valmistautua leirien toteuttamiseen turvallisesti poikkeusoloissa, kertoo Kokkolan seurakuntayhtymän palvelupäällikkö Mari Lehtiheimo, joka on vastannut leirihenkilökunnan turvallisuuskoulutuksesta.

Turvallisuuden varmistamiseksi kaikki leireillä mukana oleva henkilökunta on saanut koulutuksen. Leirinvetäjät, ohjaajat, kesätyöntekijät sekä leirikeskushenkilökunta ovat siis perillä koronapandemian aiheuttamista erityisohjeista ja valmiina kohtaamaan lapset ja nuoret turvallisesti.
Ohjeet on koottu yhdessä paikallisten terveysvalvontaviranomaisten kanssa.

- Ohjeistuksissa tärkeimpänä korostetaan sitä, että sairaana taikka oireisena ei saa osallistua leirille. Jos sairastuu leirillä, tulee sieltä poistua mahdollisimman pian kotiin sairastamaan.

Koulutuksessa painotettiin hyvää ja avointa tiedotusta kodin ja seurakunnan välillä. Jos leiriläinen tai perheenjäsen kuuluu riskiryhmään, hoitava lääkäri arvioi, voiko lapsi tai nuori osallistua leirille.

Poikkeusjärjestelyt näkyvät leirin arjessa.

Ruoat annostellaan tai annospakataan kuten ravintoloissa. Paljon hyödynnetään myös valmiiksi saatavia annospakkauksia.

Leireillä työskentelevät henkilöt pysyttelevät leirillä koko leirin ajan. Leireillä ei myöskään käy vierailevia luennoitsijoita, ja vierailuillatkin jätetään kontaktien minimoimiseksi pitämättä.

Hyvä käsihygienia on tietysti myös leirielämän a ja o.

- Ennakkovalmistautumiset takaavat, että yöleirit voidaan toteuttaa mahdollisimman turvallisesti, Lehtiheimo lupaa.