Millaista on diakoniatyö seurakunnassa?
Diakoniatyöntekijä auttaa elämän kriisitilanteissa, tukee ja kulkee rinnalla silloin kun ihminen kamppailee moninaisten ongelmien kanssa. Diakonian työtehtävät ovat moninaiset; ryhmiä, leiripäiviä, hartauksia, diakoniavastaanottoa ja keskusteluja - sekä toiminnan suunnittelua ja valmistelua, joka vie oman aikansa. 

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Minulla on jo 26 vuoden työkokemus diakoniatyöstä seurakunnassa ja Suomen Merimieskirkossa. Diakoniatyössä tunnen olevani omalla alallani. 

Mistä nautit työssäsi?
- Nautin kohtaamisista ihmisten kanssa sekä yhdessä tekemisestä työtiimin kanssa. Tykkään siitä, että työ on vaihtelevaa ja päivät erilaisia.

Miten palaudut työstäsi?
- Kotona on kaksi kissaa, jotka osaavat vaatia syliä ja silitystä. Luonto on sydäntä lähellä, metsälenkit rauhoittavat sydämen sykkeen tiiviin työpäivän jälkeen.

Mitä hengellisyys merkitsee sinulle?
- Hengellisyys merkitsee sitä, että minulla on yhteys Jumalaan ja lähimmäisiin. Saan kasvaa Taivaan Isän lapsena. Hän hyväksyy minut kaikkine vajavaisuuksineni. 

Mitä luit viimeksi?
- Olen lukutoukka, tykkään vaihtelusta ja luen erilaisia kirjoja laidasta laitaan. Nyt yöpöydältäni löytyy muun muassa Juliana Norwichilaisen Jumalan rakkauden ilmestys ja Don Rosan Aku Ankka -kokoelma. 
Viimeksi luin Elizabeth Stroutin Voi William!

Mikä on lempilaulusi tai -virtesi?
- Virsien veisaaminen on mukavaa ja lempivirttä on mahdoton valita, niitä on useita. Tänään on mielessä soinut virsi 397, Kun on turva Jumalassa. Kaikkein kivointa on laulaa porukalla iloisia ja myönteisiä lauluja. Niistä saa voimaa arkeen.

Anu-Marja Kangasvieri

Anu-Marja Kangasvieri työskentelee Kokkolan suomalaisen seurakunnan diakoniatyöntekijänä. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 17.8.2022.