Puuristi jossa kasvomaski.

Ajankohtaiset koronasuositukset

12.10.2021 10.05

Sivu päivitetty 2.10.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen vahvasti kaikissa tilaisuuksissa. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä.

Kastetilaisuuksia voidaan järjestää kirkoissa tai muissa riittävän isoissa tilassa. Myös kotikasteita voidaan järjestää; sisätiloissa on kuitenkin huomioitava riittävät turvavälit, ja maskien käytöstä on vahva suositus.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystietojen keräämisestä tilaisuuksiin osallistuvilta luovutaan 1.10. alkaen.
Kirkkotiloissa on käytössä harvennetut paikkamäärät toistaiseksi.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

KirkkoherranvirastotLinkki avautuu uudessa välilehdessä palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

• Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa.

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.