Puuristi jossa kasvomaski.

Ajankohtaiset koronasuositukset

12.10.2021 10.05

Sivu päivitetty 30.12.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.

Länsi-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 31.12.2021–30.1.2022. Rajoitus ei koske jumalanpalveluksia eikä kirkollisia toimituksia, kuten kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen.

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä suosittelee 20 hengen osallistujarajoitusta myös yksityistilaisuuksiin, kuten muistotilaisuuksiin ja hääjuhliin.

Koronapassi on poissa käytöstä 20.1.2022 saakka.

Maskien käyttöä suositellaan edelleen vahvasti kaikissa tilaisuuksissa. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja vihkitilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä.

Kastetilaisuuksia voidaan järjestää kirkoissa tai muissa riittävän isoissa tiloissa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osallistujamäärää rajoitetaan kirkkojen koon mukaan:

Kokkolan kirkko, max 400 henkilöä
Kaarlelan kirkko, max 260 henkilöä
Ykspihlajan kirkko, max 115 henkilöä
Marian siunauskappeli, max 55 henkilöä
Kaustisen kirkko, max 165 henkilöä
Ullavan kirkko, max 80 henkilöä
Kälviän kirkko, max 230 henkilöä
Lohtajan kirkko, max 230 henkilöä
Halsuan kirkko, max 115 henkilöä

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kauttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

KirkkoherranvirastotLinkki avautuu uudessa välilehdessä palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.