Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä.

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

• Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa.

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä.

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kirkon mediasäätiöltä 114 000 euroa tukea ohjelmantekijöille

18.6.2021 11.03

Kirkon mediasäätiön logo.Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Säätiö jakaa hakemusten perusteella tukea kaksi kertaa vuodessa. Kevään 2021 tuenjaossa sadasta hakemuksesta jaettiin 18 ohjelmahankkeelle yhteensä 114 000 euroa.

Tv-dokumentti Paavo ja minä – Viimeisten kiusausten tarina sai suurimman tuen, 15 000 euroa. Dokumentti yhdistää Paavo Ruotsalaisen elämäntarinan ja Joonas Kokkosen säveltämän Viimeiset kiusaukset -oopperan. Dokumentin ohjaa Satu Väätäinen, käsikirjoittajana on Kuopion piispa Jari Jolkkonen.

Kaisa Rastimon dokumentti Nasrin’s voice, on kasvutarina nuoren tytön ja naisen tiestä systeemissä, jonka palasia ovat kumiveneet öisellä Välimerellä, väärennettyjä passeja tehtailevat ihmissalakuljettajat, pakkoavioliitot, Suomen viranomaiset ja säädökset sekä kotouttamisprosessi. Dokumentti sai 10 000 euron tuotantotuen, samoin kuin Pentti Kasurisen ohjaama dokumentti Claes Anderssonista

Tuensaajien joukossa on myös muun muassa käsikirjoittaja ja ohjaaja Pihla Viitala dokumentillaan Carmen. Dokumentti kertoo 11-vuotiaasta intohimoisesta, tanssimista rakastava nuoresta romanista, joka ei pidä koulunkäynnistä eikä kaikista romanikulttuuriin kuuluvista perinteistä. Dokumentille myönnettiin 5 000 euroa ennakkovalmistelutukea.

Nuorille ja lapsille suunnatuista ohjelmista tukea saivat Reetta Huhtasen ohjaama, Jalmari Finnen klassikkokirjoihin perustuva elokuva Kiljuset!Petteri Saarion ohjaama, 18-vuotiaan saamelaisnuoren Mihkun elämästä kertova Utsjoen räppäri sekä Metsämarja ja Antti Aittokosken ohjaama joulun tarinaan liittyvä animaatio Pikkuli ja Tähtipeura.

Lista tukipäätöksistä on luettavissa Kirkon mediasäätiön verkkosivuilla.

Kirkon mediasäätiö on 24 seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä Kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö. Kokkolan seurakuntayhtymä on yksi Kirkon mediasäätiön perustajajäsenistä.