Puinen risti ja kasvomaski.

 

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä. 

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

  • Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa. 

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia. 

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä. 

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Uutislistaukseen

Koivuristin seurakuntakoti huutokaupataan

22.3.2021 11.37

Kokkolan Koivuhaassa sijaitseva seurakuntakoti on myynnissä Huutokaupat.com -palvelussa ID-numerolla 2597407.

Tutustu kohteeseen paikan päällä ja jätä tarjous.

 

 

Kokkolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti helmikuisessa kokouksessaan myydä Koivuristin seurakuntakodin huutokaupalla. 
Huutokauppailmoitus on julkaistu Huutokaupat.com -palvelussa 19.3. Tarjouksia voi jättää 18.5. klo 12 saakka. 
Lopullisen myyntipäätöksen tekee seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto 8.6.2021. Myyntipäätös alistetaan kirkkohallituksen vahvistettavaksi.

Koivuristin seurakuntakodissa järjestettävää toimintaa ei ole lakkautettu, vaan toiminta järjestetään jatkossa lähtökohtaisesti seurakuntayhtymän muissa toimipisteissä, kuten Kaarlelan seurakuntakodissa ja Ykspihlajan kirkossa. 
Kerhojen ja tilaisuuksien totuttuihin ajankohtiin voi siirtymän myötä tulla muutoksia.

Kokkolan seurakuntayhtymä pyrkii vastaamaan muuttuneeseen ja alati muuttuvaan toimintaympäristöön tehostamalla ja monipuolistamalla kiinteistöjensä käyttöä. 
Koivuristin seurakuntakodista luopuminen on osa yhtymän kiinteistöstrategiaa, jonka pyrkimyksenä on sopeuttaa nykyinen kiinteistökanta toiminnan todellisia tarpeita vastaavaksi sekä varautua ennustettuun jäsenmäärän alenemiseen. 
Seurakuntayhtymä on myös sitoutunut kirkkohallituksen Hiilineutraali Kirkko 2030 -strategiaan, joka ohjaa seurakuntia parantamaan energiatehokkuuttaan.

Koivuristin seurakuntakoti.

Teksti ja kuvat: Veli-Matti Raappana