Uutislistaukseen

Rikas aikakausi päättyy

Hallintojohtaja Helinä Marjamaa jättää maaliskuussa pestin seuraajalleen.

Helinä Marjamaa työpöydän ääressä.

Uusi vuosi tuo aina uudet kujeet kuten leikkisästi sanotaan. Tänä vuonna Kokkolan seurakuntayhtymässä ja sen seurakunnissa toimintoja sopeutettiin koronan takia; tilaisuuksia striimattiin, oltiin etätöissä, tavattiin Teamsillä, soiteltiin vanhemmalle väestölle ja oltiin valmiina tekemään muutoksia jopa päivittäin. Tämä jatkuu edelleen. 
Ensi vuodelle toivoisin vähän toisenlaista kujetta. 

Kokkolan seurakuntayhtymä ja sen seurakunnat ovat poikkeusoloissa ja sen jälkeen toimineet niin hyvin kuin ovat siinä tilanteessa voineet. Tiedottaminen nousi tärkeään rooliin nopeasti muuttuneiden tilanteiden myötä. 
Keväällä oli myös suuri pelko siitä, että yhtymän tulot romahtavat loppuvuodesta. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. 
Seurakuntayhtymän alueella työllisyys on pysynyt kohtuullisen hyvänä. Kirkollisverotuloja on kertynyt talousarvion mukaisesti ja toimintakuluja on säästynyt, joten taloustilanne on ihan hyvä. Vuoden tulos tulee olemaan ennustettua parempi. 

Mielenkiintoinen viimeinen työvuoteni seurakuntayhtymässä jää mieleen. Siirryn maaliskuussa eläkkeelle. Lähes kuusi vuotta hallintojohtajan työtä on ollut hieno kokemus. Työnkuva on ollut laaja ja haasteita on ollut mukavasti. 
Olen saanut tutustua ihmisiin, jotka tekevät seurakunnissa ja yhtymässä merkittävää työtä. Työntekijät ovat sitoutuneet työn tekemiseen ja he aidosti palvelevat seurakuntalaisia. 
Korona-aikana seurakuntien tekemä työ ja kirkon apu on koettu tärkeäksi ja tarpeelliseksi. 

Työssäni olen saanut vaikuttaa moniin asioihin näiden vuosien aikana. Kun on vastuu asioiden esittelystä, on perehdyttävä huolella ja esiteltävä asiat selkeästi. 
Yhteistyö on tärkeää kaikilla sektoreilla ja olen työssäni pyrkinyt sitä edistämään. 
Tämäkin rikas aikakausi on päättymässä ja mielelläni luovutan virkatehtävät seuraajalleni ja suuntaan katseeni tulevaisuuteen. 
 

Teksti: Helinä Marjamaa

Kokkolan seurakuntayhtymän eläkkeelle siirtyvä Helinä Marjamaa työhuoneessaan.

 

Wed Dec 30 10:32:00 EET 2020