Puinen risti ja kasvomaski.

 

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä. 

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

  • Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa. 

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia. 

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä. 

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Uutislistaukseen

"Rikas aikakausi päättyy"

30.12.2020 19.00

Hallintojohtaja Helinä Marjamaa jättää maaliskuussa pestin seuraajalleen.

Uusi vuosi tuo aina uudet kujeet kuten leikkisästi sanotaan. Tänä vuonna Kokkolan seurakuntayhtymässä ja sen seurakunnissa toimintoja sopeutettiin koronan takia; tilaisuuksia striimattiin, oltiin etätöissä, tavattiin Teamsillä, soiteltiin vanhemmalle väestölle ja oltiin valmiina tekemään muutoksia jopa päivittäin. Tämä jatkuu edelleen. 
Ensi vuodelle toivoisin vähän toisenlaista kujetta. 

Kokkolan seurakuntayhtymä ja sen seurakunnat ovat poikkeusoloissa ja sen jälkeen toimineet niin hyvin kuin ovat siinä tilanteessa voineet. Tiedottaminen nousi tärkeään rooliin nopeasti muuttuneiden tilanteiden myötä. 
Keväällä oli myös suuri pelko siitä, että yhtymän tulot romahtavat loppuvuodesta. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. 
Seurakuntayhtymän alueella työllisyys on pysynyt kohtuullisen hyvänä. Kirkollisverotuloja on kertynyt talousarvion mukaisesti ja toimintakuluja on säästynyt, joten taloustilanne on ihan hyvä. Vuoden tulos tulee olemaan ennustettua parempi. 

Mielenkiintoinen viimeinen työvuoteni seurakuntayhtymässä jää mieleen. Siirryn maaliskuussa eläkkeelle. Lähes kuusi vuotta hallintojohtajan työtä on ollut hieno kokemus. Työnkuva on ollut laaja ja haasteita on ollut mukavasti. 
Olen saanut tutustua ihmisiin, jotka tekevät seurakunnissa ja yhtymässä merkittävää työtä. Työntekijät ovat sitoutuneet työn tekemiseen ja he aidosti palvelevat seurakuntalaisia. 
Korona-aikana seurakuntien tekemä työ ja kirkon apu on koettu tärkeäksi ja tarpeelliseksi. 

Työssäni olen saanut vaikuttaa moniin asioihin näiden vuosien aikana. Kun on vastuu asioiden esittelystä, on perehdyttävä huolella ja esiteltävä asiat selkeästi. 
Yhteistyö on tärkeää kaikilla sektoreilla ja olen työssäni pyrkinyt sitä edistämään. 
Tämäkin rikas aikakausi on päättymässä ja mielelläni luovutan virkatehtävät seuraajalleni ja suuntaan katseeni tulevaisuuteen. 
 

Teksti: Helinä Marjamaa

Kokkolan seurakuntayhtymän eläkkeelle siirtyvä Helinä Marjamaa työhuoneessaan.