Puinen risti ja kasvomaski.

 

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä. 

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

  • Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa. 

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia. 

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä. 

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Uutislistaukseen

Tyhjä penkki syksyisellä merenrannalla.

Kriisiapua on langan päässä

28.10.2020 14.59

"Tietomurto on kuin suuronnettomuus, kirkolla tukirooli"

Näin otsikoi Kirkon viestintä verkkosivullaan terveysalan yritykseen tehtyä tietomurtoa, jossa tuhansien ihmisten luottamuksellisia tietoja on todennäköisesti vuotanut. 
Psykoterapiakeskus Vastaamo toimii useissa toimipisteissä Suomessa, joten tilanne koskettaa laajaa joukkoa. Sen lisäksi, että Vastaamo on avannut oman kriisipuhelimen tapahtuneen johdosta, tarvitaan tukea laajemminkin.
Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan tärkeintä on varmistaa uhreille ja heidän läheisilleen kaikki se tuki, mitä on mahdollista saada. 
 
Palvelevassa puhelimessa ja Samtalstjänstissä soittajan puhelinnumero ja verkkopalveluissa sähköposti eivät ole tunnistettavissa tietojen suojaustekniikan ansiosta. 
Kirkon keskusteluavun palveluihin ja Mieli ry:n kriisipuhelimeen ja verkkopalveluihin voi ottaa yhteyttä nimettömänä kaikissa mieltä painavissa asioissa, kun kaipaa keskustelutukea omaan tilanteeseensa. 

Teksti ja kuva: Taina Lamminen, 
Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja.

• SPR:n auttava puhelin Vastaamon tietomurrosta kärsiville asiakkaille: p. 0800 100 200.  Maksuton. Palvelu suomeksi klo 9-21.

• Rikosuhripäivystys p. 116 006 ma–pe klo 9–20, ruotsiksi ma–pe klo 12–14.

• RIKUchat auki ark. klo 9-15, lisäksi ma klo 17-19. www.riku.fi/chat 

• Mieli ry:n valtakunnallinen kriisipuhelin 24/7 p. 09 2525 0111. 

• Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin joka ilta klo 18-24 p. 0400 22 11 80 ja Samtalstjänst ruotsiksi klo 20-23 
   p. 0400 22 11 90. 

• Kirkon keskusteluavun netti ja chat osoitteessa: kirkonkeskusteluapua.fi

• tietovuotoapu.fi