Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Tyhjä penkki syksyisellä merenrannalla.

Kriisiapua on langan päässä

28.10.2020 14.59

"Tietomurto on kuin suuronnettomuus, kirkolla tukirooli"

Näin otsikoi Kirkon viestintä verkkosivullaan terveysalan yritykseen tehtyä tietomurtoa, jossa tuhansien ihmisten luottamuksellisia tietoja on todennäköisesti vuotanut.
Psykoterapiakeskus Vastaamo toimii useissa toimipisteissä Suomessa, joten tilanne koskettaa laajaa joukkoa. Sen lisäksi, että Vastaamo on avannut oman kriisipuhelimen tapahtuneen johdosta, tarvitaan tukea laajemminkin.
Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan tärkeintä on varmistaa uhreille ja heidän läheisilleen kaikki se tuki, mitä on mahdollista saada.

Palvelevassa puhelimessa ja Samtalstjänstissä soittajan puhelinnumero ja verkkopalveluissa sähköposti eivät ole tunnistettavissa tietojen suojaustekniikan ansiosta.
Kirkon keskusteluavun palveluihin ja Mieli ry:n kriisipuhelimeen ja verkkopalveluihin voi ottaa yhteyttä nimettömänä kaikissa mieltä painavissa asioissa, kun kaipaa keskustelutukea omaan tilanteeseensa.

Teksti ja kuva: Taina Lamminen,
Palvelevan puhelimen toiminnanohjaaja.

• SPR:n auttava puhelin Vastaamon tietomurrosta kärsiville asiakkaille: p. 0800 100 200.  Maksuton. Palvelu suomeksi klo 9-21.

• Rikosuhripäivystys p. 116 006 ma–pe klo 9–20, ruotsiksi ma–pe klo 12–14.

• RIKUchat auki ark. klo 9-15, lisäksi ma klo 17-19. www.riku.fi/chat

• Mieli ry:n valtakunnallinen kriisipuhelin 24/7 p. 09 2525 0111.

• Kirkon keskusteluavun Palveleva puhelin joka ilta klo 18-24 p. 0400 22 11 80 ja Samtalstjänst ruotsiksi klo 20-23
   p. 0400 22 11 90.

• Kirkon keskusteluavun netti ja chat osoitteessa: kirkonkeskusteluapua.fi

• tietovuotoapu.fi