Puinen risti ja kasvomaski.

 

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä. 

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

  • Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa. 

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia. 

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä. 

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Uutislistaukseen

Sinisistä lankakeristä muodostettu ankkuri.

Merenkulkijoiden jalat lämpenevät villasukilla

7.10.2020 14.46

Teksti: Anu-Marja Kangasvieri

Haluatko olla mukana tuomassa joulumieltä tuntemattomalle merenkulkijalle? 
Merimieskirkko tarjoaa joka joulu mahdollisuuden antaa lämpimät villasukat lahjaksi “tuntemattomalle merimiehelle”. Näitä villasukkia valmistavat sadat vapaaehtoiset ympäri Suomen. 

Lahjaperinne on jatkunut jo yli sata vuotta, ja merimiehet osaavat jo odottaa merimieskirkon joulupakettia. 
Lahjapaketista paljastuvat käsin neulotut villasukat ovat käytännöllinen lahja pohjoisen merillä seilaaville. Varpaiden lisäksi sukat lämmittävät mieltä. Jouluna merimiehen ainainen koti-ikävä korostuu. Mutta tuota ikävää ehkä vähän lievittää se, että saa jouluna edes yhden joululahjan.

Sukat voi tehdä joko omista langoista tai hakea sukkalangat Kokkolan seurakuntakeskuksen neuvonnasta ma-pe 9-15. Jos et pääse hakemaan lankoja, voit ottaa yhteyttä Anu-Marja Kangasviereen, p. 0400 227 240 tai kokkola@merimieskirkko.fi. 
Valmiit sukat voi tuoda neuvontaan 26. marraskuuta mennessä. 

Lahjapakettien saajat ovat enimmäkseen miehiä, joten sukkien tulee olla tarpeeksi isoja miehen jalkaan. Muuten sukat voivat olla kaikenvärisiä ja -mallisia. 
Halutessaaan sukanvarteen voi laittaa myös suklaapatukan, karkkia tai jotain muuta mukavaa ja jouluista.  
Merimieskirkon vapaaehtoiset käärivät sukat kauniisiin paketteihin, ja ne toimitetaan joulun alla satamassa vierailevien laivojen miehistöille.