Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Muutokset paikallisessa koronatilanteessa vaikuttavat Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien tilaisuuksiin ja tapahtumajärjestelyihin. Sekä sisä- että ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien maksimiosallistujamäärä on rajoitettu 20 henkeen.

Jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat

Seurakuntalaisilla on siis mahdollisuus osallistua jumalanpalveluksiin vain striimin välityksellä. Kirkot voivat kuitenkin olla auki hiljentymistä varten.
Myös Kauneimmat joululaulut lauletaan tänä vuonna ainoastaan virtuaalisesti.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot noudattavat toistaiseksi voimassa olevia aukioloaikoja.
Jos alueella siirrytään koronan leviämisvaiheeseen, kirkkoherranvirastot suljetaan. Virastoissa asioidessa suositellaan käytettävän maskia tai visiiriä.

Perhejuhlat ja hautajaiset

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa järjestettävien hautajaisten enimmäisosallistujamäärä on kirkossa sekä haudalla AVI:n määräyksen mukaan 20 henkilöä.

Kastetilaisuuksia ei järjestetä toistaiseksi kodeissa.

Yksityistilaisuuksissa, kuten kastejuhlissa ja hääjuhlissa, jotka järjestetään seurakunnan tiloissa, noudatetaan Soiten suositusta eli enimmäisosallistujamäärä on silloin 10 henkilöä, mahdollinen henkilökunta mukaan lukien.

Pienimuotoisissa tilaisuuksissa kerätään osallistujien yhteystiedot

Sellaisissa seurakuntien tilaisuuksissa, jotka pystytään pienimuotoisesti pitämään (max 20 henkilö), kerätään osallistujien yhteystiedot. Tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen, ja niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Kuorot, kerhot, lounaat ja kahvila

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa suositellaan kuorotoiminnan siirtämistä tauolle 21. joulukuuta saakka.
Lasten kerhotoiminta jatkuu voimassaolevat turvajärjestelyt huomioiden. Myöskään Hyvän mielen -lounaita Kokkolan seurakuntakeskuksen Alasalissa ei toistaiseksi järjestetä.
Läntisellä Kirkkokadulla sijaitseva Lähetyssoppi on siirtynyt varhennetulle joulutauolle. Lähetyssoppi avataan vuodenvaihteen jälkeen koronatilanteen salliessa. Seuraa lähetyksen tiedotuksia Kokkola-lehdestä, seurakunnan nettisivuilta tai Lähetyssopen Facebook-sivuilta.

Kaikki rajoitukset ovat voimassa 21. joulukuuta saakka.

Päivitetty 4.12.2020

Kirkkoherranvirastot avaavat jälleen ovensa maanantaina 3.8.

31.7.2020 11.45

Virkatodistustilauksen voi tehdä netissä.

Kirkkoherranvirasto - teksti lasiovessa.Kirkkoherranvirastot palvelevat

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien kirkkoherranvirastot sekä Kokkolan aluekeskusrekisteri palvelevat alla olevan aikataulun mukaisesti toistaiseksi. Muuna aikana voi ennakkoon sopia tapaamisajan puhelimitse.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee
ma-to klo 9-13
ma-pe klo 9-13 (24.8. alkaen)
p. 06 8296 880, tai vaihteen kautta 06 8296 111
sähköposti: kokkola (at) evl.fi

Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee
ma ja to klo 9-14 (1.-16.8.)
ma-to klo 9-13 (17.-31.8.)
ma-pe klo 9-13 (1.9. alkaen)
p. 050 3147 335

Kälviän seurakuntavirasto palvelee
ma klo 10-14 (1.-16.8.)
ma, ti, to klo 9-13 (17.8. alkaen)
p. 050 3147 360

Lohtajan seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee
ti-to klo 9-13
p. 050 3147 380

Halsuan kirkkoherranvirasto palvelee
ti 9-13 ja to 12-16
p. 040 172 2371

Kokkolan aluekeskusrekisterin puhelinnumero on 06 8296 261 ja sähköpostiosoite: keskusrekisteri.kokkola (at) evl.fi

Virkatodistustilauksen voit tehdä tästä linkistä.