Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä.

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

• Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa.

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä.

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Uutislistaukseen

Palavia punaisia kynttilöitä, taustalla alttaritaulu, jossa Jeesus ristillä. Rukoussunnuntaita vietetään 17. toukuuta. Piispat kutsuvat tuolloin kaikkia yhteiseen rukoushetkeen. Kuva: Pixabay

Piispat kutsuvat kaikkia 17. toukokuuta yhteiseen rukoukseen

12.5.2020 12.27

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat kutsuvat kaikkia yhteiseen rukoukseen 17.5., jolloin kirkoissa vietetään rukoussunnuntaita:

”Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni.”
(Ps. 40:2)

Toukokuun 17. päivänä 2020 vietetään rukoussunnuntaita kaikissa kirkoissamme. Koko maailma on poikkeuksellisessa tilanteessa koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi. Joudumme kysymään, minkä varaan elämämme rakennamme.

Yhteiset vaikeudet pakottavat meidät etsimään elämämme suuntaa ja kääntymään Jumalan puoleen. Miten oppisimme kantamaan toisiamme ja pääsisimme vakavan ajan yli?
Epätietoisuuden ja ahdistuksen keskellä luotamme Jumalan armoon ja pyydämme hänen apuaan. Rukoilemme toivoa ja turvallista tulevaisuutta kaikille Suomessa asuville ja koko maailmalle. Yhdessä saamme aikaan enemmän.
Liity kanssamme yhteiseen rukoukseen.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat

Pyhä Jumala, rakas taivaallinen Isämme.
Sinä olet luonut elämän ja hyvyydessäsi pidät sitä yllä.
Sinä olet käskenyt rukoilla ja luvannut kuulla.
Kuule meitä, kun etsimme sinun kasvojasi ja rukoilemme sinua:
Käännä katseesi pandemian aiheuttamaan kärsimykseen.
Auta meitä vapautumaan taudin otteesta.
Siunaa sairastuneita ja heidän omaisiaan.
Ole lähellä niitä, joiden elämä on päättymässä,
armahda ja anna heille ikuinen rauhasi.
Rukoilemme voimia hoitajille, lääkäreille ja rokotteen kehittäjille.
Anna viisautta tutkijoille ja talouselämää ylläpitäville.
Muistamme päättäjiä vaikeiden tehtävien keskellä.
Vahvista kaikkia, jotka työskentelevät pandemian voittamiseksi.
Rohkaise eristyksessä eläviä, työnsä menettäneitä,
lapsia ja perheitä sekä yksinäisyydestä kärsiviä.
Valaise tulevaisuutemme sinun armollasi.
Tee meistä rakkautesi ja toivosi välikappaleita toisillemme.
Tätä pyydämme Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Aamen.