Puinen risti ja kasvomaski.

Ajankohtaiset koronasuositukset

Sivu päivitetty 14.9.2021

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat toimivat alueellisten viranomaisten ja tuomiokapitulin antamien ohjeiden mukaan.
Suositukset ovat voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttöä suositellaan vahvasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Tilaisuuksissa noudatetaan riittäviä turvavälejä.

Jumalanpalvelukset, perhejuhlat ja hautajaiset

Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin sekä kirkollisiin toimituksiin eli kaste- ja häätilaisuuksiin sekä hautaan siunaamisiin paikan päällä. Turvavälit säilytetään myös ehtoolliselle mentäessä ja ehtoollispöydässä.

Kastetilaisuudet suositellaan järjestettävän kirkossa tai muussa riittävän isossa tilassa.

Jumalanpalveluksiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Yhteystiedot kerätään terveysviranomaisia varten sisään tullessa.

Kirkoissa toimitettavat jumalanpalvelukset voi kuunnella myös netin kautta. Seurakunnat myös striimaavat suurimman osan jumalanpalveluksistaan. Seurakuntien nettisivujen etusivuilta löytyy linkki striimattuihin jumalanpalveluksiin.

Kirkkoherranvirastot

Kirkkoherranvirastot palvelevat normaalien aukioloaikojen mukaan.

Ryhmät

• Päiväkerhot toimivat normaalisti.
  • Myös muut ryhmät kokoontuvat. Tilaisuudet järjestetään riittävän väljissä tiloissa.

Leirit

Leirit järjestetään suunnitellusti. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Leireillä noudatetaan muutoinkin erityistä huolellisuutta. Lisäksi noudatetaan seurakuntayhtymän laatimia leiri- ja koronaturvallisuusohjeistuksia.

Turvallisuudesta huolehtiminen

Jokainen osallistuja vastaa osaltaan tapahtumien turvallisuudesta. Siksi osallistuminen on mahdollista ainoastaan täysin oireettomana ja altistumattomana.

Kaikissa tapaamisissa ja kokoontumisissa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön turvavälisuosituksia sekä muita tartuntaa ehkäiseviä varotoimia, kuten hyvää käsihygieniaa ja maskin tai visiirin käyttöä.

Osallistujien yhteystiedot kerätään ja tietoja käytetään vain mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseen. Niitä säilytetään vain 14 vuorokauden ajan, jonka jälkeen tiedot hävitetään.

Toivo kantaa -teemalla #suomitoimii-kampanjassa

5.5.2020 07.00

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana valtioneuvoston #suomitoimii-kampanjassa.

Vappuaattona kirkko julkaisi videon, jossa eri työtehtävissä toimivat seurakuntien työntekijät kertovat työnsä muutoksesta poikkeusaikana. Videon voi katsoa muun muassa Youtubessa.

- Seurakunnat toimivat, vaikka moni tila on fyysisesti kiinni. Tällä videolla kerrotaan, miten työ on muuttunut tänä erityisenä aikana. Seurakuntien työntekijät vievät myös poikkeusaikana jokapäiväisessä työssään eteenpäin sanomaa siitä, että toivo kantaa, sanoo videota koordinoinut Marjo Kiljunen Kirkon viestinnästä.

Videolla nähdään tervehdyksiä eri puolelta Suomea niin suomeksi, ruotsiksi kuin saameksi.

- Tervehdys sairaalapappilasta. Omaiset eivät saa matkustaa hautajaisiin, joten videoimme heille hautajaiset ja lähetämme heille videon. Toivo kantaa, kertoo sairaalapastori Maija Haaparanta Mikkelistä.

- Moi, mä oon Niko täältä Kalliosta. Me ollaan nyt pidetty meidän iltapäiväkerholaisiin yhteyttä whatsappin ja videoitten välityksellä, ja toivottavasti päästään pian ihan livenä näkemään. Ja muistakaa: toivo kantaa, hoppet bär, sanoo iltapäiväkerho-ohjaaja Niko Lusenius Helsingistä.

- Vaikka diakoniatoimisto onkin nyt kiinni ja tehdään paljon etätöitä, niin meidät saa nyt kuitenkin hyvin kiinni puhelimitse. Eli nyt kannattaa soittaa diakoniatyöntekijälle. Toivo kantaa, toteaa diakonissa Alex Anttila Raahesta.

Kirkon viestintä