Uutislistaukseen

Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston päätöksiä 24.3.2022

Puheenjohtajan nuija.

Koivuhaan seurakuntakodin myyntipäätös kirkkohallituksen vahvistettavaksi

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi äänestyksen jälkeen Koivuhaan seurakuntakodin myynnin ja alistaa myyntipäätöksen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Äänin 26-9 ja yksi tyhjää, kirkkovaltuusto hyväksyi kirkkoneuvoston esityksen Koivuristin myynnistä.
Seurakuntakodin toinen huutokauppakierros Huutokaupat.com -sivustolla päättyi 21.2.2022 kello 12. Päivämäärään mennessä tulleista tarjouksista yhteinen kirkkoneuvosto esitti hallintojohtajan esityksen mukaan kohteen myymistä korkeimman tarjouksen jättäneelle. Koivuhaan seurakuntakodin aiempi Huutokaupat.com:ssa tehty kiinteistökauppa peruuntui ostajan rahoituksen kariutuessa.

Kokkolan kirkon päivitetyt hankesuunnitelmat ja kirkkojen striimauslaitteet

Yhteinen kirkkovaltuuston hyväksyi Kokkolan kirkon päivitetyt hankesuunnitelmat. Merkittävimpänä lisäyksenä suunnitelmiin oli Kokkolan kirkon rakennusvaippaan kohdistuvat korjaustyöt sekä sisä- ja ulkopuolisten viemäreiden aiempaa laajempi kunnostustarve.

Kirkon lämmönjakoverkosto säilytetään ennallaan, mutta rakennuksen lämmönvaihdinpaketti ja kiinteistöautomatiikka uusitaan kokonaan. Koneellisen ilmanvaihdon rakentamisen ohella mietitään kirkon nykyisen koneellisen poistoilmanvaihdon tehostamista korvausilmareittejä uudistamalla.

Hankesuunnitelmissa kartoitetaan myös kirkon wc-tilojen määrä, toimivuus ja käyttötapa sekä tilojen esteettömyys. Lisäksi tutkitaan mahdollisuuksia muuttaa kirkkotiloja lapsiystävällisemmiksi. Myös kirkkosalin etuosaan on toivottu lisää muunneltavuutta.

Kokkolan seurakuntayhtymän kahdeksaan kirkkoon on suunniteltu kiinteitä striimauslaitteita. Koska kyseessä on kirkkolain tarkoittama kirkkotilan olennainen muutos, yhteinen kirkkovaltuusto alistaa striimauslaitteiden asentamisen kirkkohallituksen lausuttavaksi.

Kokkolan kirkko on toiminut striimauslaitehankinnassa pilottikohteena, jossa asennukset on tehty täysin käyttövalmiiksi ja järjestelmä viimeistelty toimivaksi. Muissa kirkoissa asennustyöt alkavat keväällä, ja ovat kaikkien kirkkojen osalta valmiit syksyyn mennessä.

Museovirasto puoltaa Kokkolan kirkon korjaus- ja muutostöitä hankesuunnitelman mukaisesti.

Tuulipuistojen maa-alueiden käyttö- ja vuokrasopimukset hyväksyttiin

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi kolmen eri tuulivoimahankkeeseen liittyvät sopimukset ja alistaa päätökset Oulun tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Sopimukset liittyvät Kokkolan kaupungin alueella sijaitseviin Akkalankankaan ja Pihtinevan tuulipuistoihin sekä Kannuksen kaupungin alueella sijaitsevaan Kaukasennevan.

Pysyvien vastaavien poistoperusteet vahvistettiin

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi seurakuntayhtymän pysyvien vastaavien poistoperusteet 1.4.2022 alkaen. Käyttöomaisuuden aktivointirajat pidetään ennallaan, ja ne ovat kaluste- ja laitehankinnoissa 10 000 euroa, uus- ja korjausinvestointien sekä perusparannusmenojen osalta 30 000 euroa. Poistoaikoja ei muuteta takautuvasti, mutta käyttöomaisuuden tasearvoja ja poistoaikoja tarkistetaan uusinvestointien yhteydessä.

Kälviän seurakunnan kappalaisen virka lakkautetaan ja perustetaan seurakuntapastorin virka

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti perustaa Kälviän seurakuntaan seurakuntapastorin viran 1.11.2022 alkaen ja lakkauttaa Kälviän seurakunnan kappalaisen viran 31.10.2022. Kälviän seurakuntaneuvoston mukaan seurakuntapastorin rekrytointi pieneen maalaisseurakuntaan voi olla kappalaista helpompaa. Ehdotus kappalaisen viran lakkauttamisesta ja seurakuntapastorin viran perustamista tuli niin ikään Kälviän seurakuntaneuvostolta. Perusteena oli seurakunnan taloudellinen tilanne.

Yhtymän päihdeohjelma ja hoitoonohjausmalli hyväksyttiin

Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti Kokkolan seurakuntayhtymän yhteistyötoimikunnan valmisteleman päihdeohjelman ja hoitoonohjausmallin.

Työterveyshuoltolaki edellyttää, että työnantajalla on oltava kirjallinen päihdeohjelma, jos työnhakijalle tai työntekijälle on tarkoitus tehdä työterveyslaissa tarkoitettu huumausainetesti. Päihdeohjelman tulee sisältää työpaikan yleiset tavoitteet ja noudatettavat käytännöt päihteiden käytön ehkäisemiseksi ja päihdeongelmaisten hoitoon ohjaamiseksi. Päihdeohjelma on osa seurakuntayhtymän työsuojelun toimintaohjelmaa.

Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi uuden paikkajaon

Yhteinen kirkkovaltuusto vahvisti 51-jäsenisen valtuuston paikkajaon. Vuoden 2023 alusta lähtien yhteisessä kirkkovaltuustossa on 25 valtuutettua Kokkolan suomalaisesta seurakunnasta, seitsemän valtuutettua Kokkolan ruotsalaisesta seurakunnasta, kuusi valtuutettua Kaustisen ja Ullavan sekä kuusi valtuutettua Kälviän seurakunnasta, neljä valtuutettua Lohtajan seurakunnasta ja kolme Halsuan seurakunnasta.
Seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsenten paikkajako määräytyy yhtymään kuuluvien seurakuntien lukumäärän sekä seurakunnissa vuoden alussa olevan väkiluvun perusteella.
Kullekin seurakunnalle annetaan ensin kaksi paikkaa, ja loput paikat jaetaan seurakuntien vuoden alussa olleiden väkilukujen suhteessa.

Pekka Hulkko valittiin Kokkolan aluekeskusrekisterin yhteisjohtokunnan puheenjohtajaksi

Yhteinen kirkkovaltuusto valitsi Pekka Hulkon vuoden 2022 alusta toimintansa aloittaneen Kokkolan aluekeskusrekisterin yhteisjohtokunnan puheenjohtajaksi.
Kokkolan aluekeskusrekisterin yhteisjohtokunta toimii Kokkolan aluekeskusrekisterin neuvoa antavana ja kehittävänä elimenä yhtymän yhteisen kirkkoneuvoston alaisena.
Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien lisäksi aluekeskusrekisterissä ovat mukana Kannuksen, Perhon, Toholammin ja Vetelin seurakunnat, jotka ovat nimenneet omat jäsenensä yhteisjohtokuntaan 31.12.2022 saakka. Yhteistä kirkkoneuvostoa yhteisjohtokunnassa edustaa Torbjörn Sandell.

Ulla-Maija Karvonen perheasian neuvottelukeskuksen yhteisjohtokuntaan

Yhteinen kirkkovaltuusto myönsi Lea Wentinille eron perheasiain neuvottelukeskuksen yhteisjohtokunnan jäsenyydestä 1.8.2022 alkaen ja valitsi hänen tilalle Ulla-Maija Karvosen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Emma Haapasaari valittiin Tiina Isotaluksen tilalle Riemuvuosi 2000 -rahastoon

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi Tiina Isotalukselle eron Riemuvuosi 2000 -rahaston hoitokunnan jäsenyydestä 1.1.2022 alkaen ja valitsi jäljellä olevaksi toimikaudeksi Isotaluksen tilalle Emma Haapasaari.

Fri Mar 25 12:30:00 EET 2022