14. Kokkola-gospel tarjoaa musiikkia rapista folk poppiin

Julkaistu: 05.03.2020

Lauantaina 14. maaliskuuta Kokkolan suomalaisen seurakunnan nuorisotyö järjestää järjestyksessään neljännentoista Kokkola-gospel -tapahtuman, joka on kaksiosainen.

Kokkola-gospel alkaa messulla kirkossa, nuorisopastori Tatu Koutosen toimittamana.

- Haluamme Kokkola-gospelin järjestäjinä korostaa, ettei gospel ole ainoastaan artistien asia, vaan koko seurakunnan yhteinen juttu. Siksi päätimme aloittaa tapahtuman jälleen tänä vuonna messulla, kertoo Koutonen.

Messun musiikkivastuussa on lauluduo Eve ja Ossi. Duo tunnetaan harvinaisen kauniisti yhteen sopivista äänistään sekä raikkaista, puhuttelevista ja elämänmakuisista lauluistaan. Virren sävelillä -albumi julkaistiin 2015. Sen jälkeen Eve ja Ossi ovat keskittyneet oman musiikin tekemiseen. 2016 valmistui Toisen silmin pitkäsoitto ja 2018 Yksi niistä.
Henna-Maria Harju sävyttää messun yhteislaulua viululla.

Gospelin Suomen mestari NNS Yhtye on viiden opiskelukaveruksen muodostama kokoonpano, joka esittää menevää ja hyväntuulista räppiä. Mainittakoon, että laulaja-kitaristi Jesse de Jong on Kokkolassa kasvanut ja kaupungissa vaikuttanut futaaja. Muut bändin jäsenet ovat Tuomas Uusitalo, Niilo Muje, Pekka Sormunen ja miksaaja Eeli Harju.
Yhtye tekee itse omia kappaleita. Pääosan lyriikoista tekee Tuomas Uusitalo, mutta kappaleiden viimeinen viilaus tehdään koko bändin kesken.

Kokkolan seurakuntanuorissa kasvaneet Kusti Komulainen, Juuso Pylkkänen ja Valtteri Pöntiskoski muodostavat uuden rap-trion Muskettisoturit. Maata Näkyvissä -festareilla 2019 lauantain Open stagelta se valittiin esiintymään päätöskonserttiin. Kokkola-gospelissa yhtye esiintyy parin biisin verran.

Maksetut Viulut on yksi Suomen rakastetuimmista hengellisistä yhtyeistä, joka julkaisi keväällä 2019 kolmannen studioalbuminsa Kolmas.
Viisihenkinen folk pop -yhtye tunnetaan omaleimaisesta soinnistaan ja pitelemättömästä lavaenergiastaan. Yhtyeen jäsenet ovat ennakkoluulottomia hengellisten klassikoiden tulkitsijoita ja taitavia laulunkirjoittajia.
Maksettujen Viulujen keikat ovat mukaansatempaavia ja niistä nauttivat kaikenikäiset kuulijat. Yhtye on esiintynyt niin kirkoissa, konserttisaleissa kuin televisiossakin ja heidän musiikkinsa on tuttua myös radioaalloilta.

Maksetut Viulut: Henna-Maria Harju: laulu, viulu ja mandoliini, Tuuli Malve: laulu ja viulu, Ossi Mäki-Reini: laulu, kitara ja perkussiot, Neea Lamminmäki: harmooni ja laulu, Sirpa Luoma: rummut, perkussiot, viulu ja laulu.La 14.3. Kokkola-gospel
Kokkolan kirkossa
klo 18 messu