Neulemessussa on lupa kutoa

Julkaistu: 26.11.2019

Lahjasukkia neuloessa voi rukoilla saajan puolesta

Kaarlelan kirkossa vietetään toisena adventtina neulemessua. Messu on myös Tuomasmessu. Neulemessussa saa tehdä käsitöitä samalla kun hiljennytään sanan äärellä. Toki messuun ovat tervetulleita muutkin kuin käsityön tekijät.

Usein ajatellaan, että jumalanpalveluksen aikana ei saa tehdä työtä. Nykypäivän kiireiselle ihmiselle käsityön tekeminen on enemmänkin harrastus, keino päästä irti arjen työstä.

Käsityöt voivat auttaa rentoutumaan ja keskittymään paremmin. Silloin voi istua rauhassa paikallaan, hiljentyä ja rauhoittua. Jopa pysähtyä kuuntelemaan Jumalan puhetta.

Käsillä tekeminen voi myös auttaa keskittymään paremmin rukoukseen ja lauluun. Silloin kun neule tai virkkuutyö on valmistumassa lahjaksi lähimmäiselle, voi työtä tehdessä rukoilla lahjan saajan puolesta.

Neulemessuun voi kolehdiksi tuoda valmiita villasukkia. Villasukat lahjoitetaan Kokkolan merimieskirkon kautta merimiehille joululahjoiksi.

Merimieskirkolla on jo yli satavuotinen perinne antaa merimiehelle joululahjaksi käsintehdyt villasukat. Käsin rakkaudella neulotut villasukat ovat paitsi käytännöllinen lahja pohjoisilla vesille seilaaville, myös viesti kodista, lämpimistä ajatuksista ja välittämisestä, joulun ihmeestä.

Neulemessu jaTuomasmessu
Kaarlelan kirkossa