Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumat tuottivat 3 200 ammattia

Julkaistu: 02.10.2019

Syyskuussa 10. kerran järjestetty Naisten Pankin hyväntekeväisyyskävely rikkoi juhlavuotenaan kaikki ennätykset. Yli sadan tapahtuman voimin Suomessa ja ulkomailla kerättiin lähes 97 000 euroa, naisten koulutuksen ja yrittäjyyden hyväksi. Summa vastaa yli 3 200 ammattia.

Kokkolassa hyväntekeväisyyskävelyn järjesti Kokkolan suomalaisen seurakunta 13. syyskuuta, osana Kaupan ja kulttuurin yö -tapahtumaa. Kokkolassa kävely tuotti Naisten pankille 242 euroa.

Kälviän kävelijät Maija Göös, Leena Hankaniemi, Tanja Halmekangas, Sirkka Keskitalo, Katariina Hakkarainen-Jylhä ja Harri Jylhä. Kuva: Leena Jämsä.Kälviällä tapahtuma järjestettiin 13. syyskuuta. Reippaita kävelijöitä oli sateesta huolimatta 34, ja tuotto oli 369 euroa.

Tänä vuonna Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma toteutettiin 6.–15.9. Juhlavuoden tapahtumiin osallistui yhteensä noin
2 500 kävelijää. Kävelijät, vapaaehtoiset ja yrityskumppanit siivittivät tapahtuman ennätystulokseen.
Varoilla tuetaan naisten koulutusta, yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Vuonna 2019 Naisten Pankki toimii kuudessa maassa: Ugandassa, Keski-Afrikan tasavallassa, Jordaniassa, Nepalissa, Myanmarissa ja Kambodžassa.
- Kävele Naiselle Ammatti on selkeästi vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen suurimmista hyväntekeväisyystapahtumista. Tänä vuonna mukaan innostui ennätysmäärä vapaaehtoisia ja paikkakuntia. Kävely Suomessa mahdollistaa heikossa asemassa oleville naisille ja perheille toimeentuloa, paremman ruokaturvan ja lapsille mahdollisuuden kouluun. Jokainen askel Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumissa on askel parempaan maailmaan, valtakunnallisen tiimin vetäjät Kati Raassina ja Kristiina Ylikunnari sanovat.

Myös Oulussa käveltiin naisille ammattia. Kuva: Keijo Laitala.Keräyspotti on tapahtuman historian suurin, kasvua edellisvuoteen syntyi jopa 17 prosenttia. Summa vastaa suuruusluokaltaan yhden Naisten Pankin hankkeen koko vuoden toimintaa.
Tänä vuonna tapahtumia järjestettiin Suomessa 82 ja ulkomailla 22.
Suomen pohjoisin kävelypaikkakunta oli Inari ja eteläisin Kirkkonummi.
Oulun hiippakunnassa käveltiin Kokkolan ja Kälviän lisäksi Haapavedellä, Kalajoella ja Ylivieskassa.
Ulkomailla käveltiin muun muassa Saksan Hampurissa ja Berliinissä ja esimerkiksi Espanjassa, Kreikassa ja Kroatiassa.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaa tuki valtakunnallisesti tilintarkastus- ja asiointipalveluja tarjoava BDO.
BDO on pitkäaikainen Naisten Pankin yhteistyökumppani. Tapahtumia tukivat myös lukuisat paikalliset kumppanit ympäri Suomen.
Naisten pankki on vapaaehtoisyhteisö, jonka voimavarat ovat aktiiviset vapaaehtoiset, lukuisat osakkaat ja lahjoittajat. Naisten Pankin varoja hallinnoi ja hankkeet toteuttaa Kirkon Ulkomaanapu.

Teksti: Kirkon Ulkomaanapu