Mitä ajatella Israelista?

Julkaistu: 19.09.2019

Apostoli Paavali vertasi Israelia jaloon oliivipuuhun. Kuva: Aune-Inkeri BjörkströmOnko Israel yhä valittu kansa?

Mitä virkaa Vanhalla testamentilla on meidän aikanamme?

Miksi juutalaisia vihataan?

Tuleeko Lähi-itään ikinä rauhaa?

Keitä ovat messiaaniset juutalaiset?

Mitä se merkitsee, että Jeesus oli juutalainen?

Mitä kristityn tulisi ajatella Israelista?

tunteita kaikkialla maailmassa.

- Israel kuohuttaa tunteita kaikkialla maailmassa. Niin se on tehnyt kautta historian. Antisemitismi, juutalaisvastaisuus nostaa jälleen päätään.
Siinäkään ei ole mitään uutta, sanoo Aune-Inkeri Björkström, joka availee Israel-teemaa syyskauden ensimmäisillä Naisten aamukahveilla.

- Israeliin liittyy valtava määrä kiinnostavia kysymyksiä ja myös salaisuuksia. Joihinkin niistä voimme jo nyt saada tai ainakin aavistella vastauksia. On suorastaan huikeaa ajatella, mitä vielä tulee tapahtumaan kirkon ja maailman historiassa. Juutalainen Jeesus palaa vielä näyttämölle.

Aune-Inkeri Björkström eläköityi kesäkuun alussa Kokkolan seurakuntayhtymän viestintäpäällikön virasta. Hänen teini-iässä virinnyt kiinnostuksensa Israeliin ja juutalaisuuteen on poikinut muun muassa parikymmentä Israelin-matkaa sekä heprean kielen opiskelua ja opettamista.

Naisten aamukahvit
Kokkolan seurakuntakeskuksen