Ruotsinkielinen herätysliikeväki kokoontuu syyskuussa Kokkolaan

Julkaistu: 29.08.2019

Kyrkhelg-tapahtumaa vietetään Kokkolassa syyskuussa jo 11. kertaa. Kyrkhelg on kirkon sisällä vaikuttavien ruotsinkielisten herätysliikkeiden yhteinen kokoontuminen, joka kokoaa vuosittain parituhatta kävijää Porvoon hiippakunnan pohjoisimpaan seurakuntaan.

Uutta tänä vuonna on se, että Kokkolan kirkossa pidettäviä raamattuopetuksia voi kuunnella simultaanisesti tulkattuina suomeksi ja englanniksi.

Kyrkhelg-tapahtuman teemana on Siihen asti kun Hän tulee (Tills Han kommer). Jeesuksen toista tulemista valottavat muun muassa ruotsalaiset puhujavieraat Hans Weichbrodt ja Olof Edsinger. Edsingerin kirja Tuomio: Evankeliumin unohdettu ulottuvuus on julkaistu myös suomeksi.

Kyrkhelg-tapahtuman käytännön toteutuksesta vastaava suunnitteluryhmä iloitsee niistä
noin 250 vapaaehtoisesta, jotka työpanoksellaan mahdollistavat tapahtuman. Ryhmän
puheenjohtaja Tom Nygård on kuvassa vasemmalla. Suunnittelupalaveriin osallistuivat
viime viikolla myös Per Stenberg, Jessica Sundkvist, Mona Byskata, Niklas Snellman,
Lisette Nygård, Lotta Brandt, Håkan Björkström, Annett Häggblom, Hannes Nygård,
Bodil Sjöberg ja Jan Nygård.

Lauantaina on tarjolla kaikkiaan 14 seminaaria ajankohtaisista aiheista. Sosiaalipsykologi Saara Kinnunen pitää Isän kaipuu -seminaarinsa suomeksi. Dosentti Lennart Saaren seminaarissa pohditaan, miten suhtautua ilmastonmuutokseen.
Lauantain iltajuhla täydessä Kokkolan kirkossa on monille tapahtuman kohokohta. Juhlassa puhuu myös Jacob Marineni, joka tekee työtä katulasten, leskien ja syrjäytyneiden parissa Intiassa.

Nuorille on tänä vuonna entistä useampi oma tilaisuus. Lapsille on päivittäin omaa ohjelmaa kahdessa ikäryhmässä.
Kirkossa pidettäviä tilaisuuksia voi kuunnella reaaliajassa ruotsiksi tapahtuman kotisivulta kyrkhelg.fi.
Tapahtumaa on Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kanssa järjestämässä peräti 14 järjestöä. Mukana on ensi kertaa myös Keski-Pohjanmaan evankelisluterilainen Kansanlähetys.
- Sekin on yksi ajan merkki, että neljätoista järjestöä pystyy tekemään yhteistyötä, myhäilee kirkkoherra Per Stenberg tyytyväisenä.

Kyrkhelg 13.–15.9. Kokkolan kirkossa ja seurakuntakeskuksessa. www.kyrkhelg.fi

Teksti ja kuva: Aune-Inkeri Björkström