Kesämusiikin päätöskonsertti

Julkaistu: 28.08.2019

Kaarlelan kirkon Kesämusiikin 20-vuotisjuhlasarjan viimeiseen konserttiin saadaan vieraita Kälviältä kun Markku Hekkala johtaa perustamaansa soittajistoa Käläviän Kapellia.
Kapelli koostuu lähinnä nuorista taitajista. Tämänkertaisessa kokoonpanossa on noin kaksikymmentä nuorta muusikkoa, ja konserttimestarina soittaa Sanna-Maija Erkkilä.

Kälviän kirkkokuoro laulaa Kantorei-kuoron kanssa Miikka Lehtoahon sovittaman uuden virren Nyt pelko pois sekä tutun hengellisen laulun Mua tartu käteen Herra orkesterin säestämänä. Lehtoahon sovitukset ovat saaneet kirkon musiikkipiireissä paljon huomiota; tuoreudellaan ne tuovat uutta sisältöä tuttuihin lauluihin.

Soitinmusiikin soolo-osuudesta vastaa Antto Tunkkari; hän soittaa orkesterin kanssa Haydnin toisen sellokonserton. Viisivuotiaana sellonsoiton opinnot aloittanut Antto Tunkkari opiskelee nykyisin Sibelius-Akatemiassa Tuomas Lehdon johdolla. Tunkkari on myös innokas kamarimuusikko, ja monien kamarimusiikkiyhteyksiensä lisäksi hän toimii Kokkolan SyysKamari -kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtaja.Haydnin toista sellokonserttoa on kutsuttu ensimmäiseksi todella sinfoniseksi konsertoksi, ja sitä pidetään parhaana instrumentille 1700-luvulla sävellettynä teoksena.
Sellon soolo-osuudet ovat ensimmäiseen konserttoon verrattuna erittäin intensiivisiä ja teknisesti vaativia.

Antto Tunkkari tulkitsee Haydnin toisen sellokonserton.

Kesämusiikkisarjan suomalaisen seurakunnan osuudesta koko tapahtuman olemassaolon ajan vastannut kanttori Ritva Göös laulaa konsertissa Lehtoaholta tilatun sovituksen Suvivirrestä orkesterille ja sopraanolle. Suvivirren teemoista muotoutui Lehtoahon käsissä laaja kokonaisuus, jossa tuttu sävelmä karkaa luonnehtimaan virren eri säkeistöjä ihan uusiin ulottuvuuksiin. Soolokantaatinomainen teos saa konsertissa kantaesityksensä.
Kesämusiikin päätöskonsertin alussa ja lopussa soivat kiitosvirret kuoron ja orkesterin voimin, joihin yleisökin voi yhtyä.

Kesämusiikki 20-vuotta
to 29.8. klo 20