Uutiset

Vähemmän tunnetut säveltäjät soitetaan viululla ja pianolla tutuiksi Kesämusiikissa

Julkaistu: 22.08.2019

Kesämusiikki 20 vuotta -juhlakonserttisarjan kolmannessa osassa on vuorossa viulisti Erik Nygård ja pianisti
Johan Sten.

Erik Nygård kuvassa. Kuva:Lisen ForsgårdMusiikin maisteri Erik Nygård opiskeli viulunsoittoa ja sai diplominsa Sibelius-Akatemiasta. Tämän jälkeen hän on tehnyt opintomatkoja Wieniin missä opiskeli viulisti Peter Schuhmayerin johdolla. Hän on osallistunut n. 30:lle viulunsoiton ja alttoviulunsoiton mestarikurssille mm. Zakhar Bronin, Ana Chumachenkon, Paavo Pohjolan ja Ilya Grubertin johdolla. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Alf Nybon johdolla ja osallistunut kapellimestarikursseille mm. Atso Almilan ja Jorma Panulan johdolla.

Johan Sten on syntynyt ja kasvanut Vaasassa mutta asuu nykyään Pietarsaaressa ja on tammikuusta 2019 lähtien työskennellyt kanttorina Kokkolan ruotsalaisessa seurakunnassa. Sten on opiskellut kirkkomusiikkia ammattikorkeakoulu Noviassa Pietarsaaressa ja suorittanut B-tason pääaineessaan urkujensoitossa. Ennen kirkkomusiikin opiskelua hän opiskeli kolme vuotta muusikoksi Pietarsaaressa ammattioppilaitoksessaYrkesakademin i Österbotten, sekä vuoden kristillisessä kansanopistossa Vaasassa.

Kuvassa Johan Sten. Kuva: Lisen Forsgård

Juhlakonsertissa duo soittaa vähemmän tunnettujen suomenruotsalaist en säveltäjien musiikkia. Illan aikana kuullaan Selim Palmgrenin, Erik Tulindbergin ja Erik Fordellin sävellyksiä.

Torstain 22.8. konsertti alkaa kello 20 Kaarlelan kirkossa. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelman hinta on 10 euroa.

Ennen konserttia, klo 18-20, Chydeniuksen pappilassa on avoimet ovet ja kahvila. Voit tutustua perinteikkääseen pappilaan ja Pappilayhdistykseen.