Prinsessa Ruusunen -näytelmän musiikkia lounaskonsertissa

Julkaistu: 22.07.2019

Matti PohjoisahoTorstain päivämusiikissa Kokkolan kirkossa Matti Pohjoisaho soittaa César Franckin, Alexandre Guilmantin, Antonio Valenten ja Erkki Melartinin musiikkia.
Franckin jylhänä kohoava teos Pièce Héroïque aloittaa konsertin, jonka jälkeen kuullaan musiikillisina välipaloina Guilmantin ja Valenten pieniä ja viehättäviä teoksia. Konsertti päättyy otteisiin Melartinin Prinsessa Ruusunen -orkesterisarjasta, joka on konserttikäyttöä varten koottu kollaasi samannimiseen näytelmään sävelletystä musiikista. Sarjaan kuuluu muun muassa Kuutamobaletti sekä Perhosvalssi, ja sen viimeinen osa, suloinen ja mahtipontinen Juhlamarssi, lukeutuu rakastetuimpiin häämarsseihin.

Pohjoisaho opiskeli urkujensoittoa ja kirkkomusiikkia Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä ja suoritti urkujensoiton A-tutkinnon 2014 pitäen tutkintokonsertit Kotkan urkuviikoilla ja Helsingin Paavalinkirkossa.
Opettajina hänellä oli prof. Olli Porthan ja Markku Mäkinen urkujensoitossa ja Pekka Suikkanen improvisoinnissa. Hän opiskeli myös sävellystä Harri Viitasen oppilaana. Syksystä 2018 lähtien hän opiskelee pianonsoittoa ja pedagogiikkaa Kokkolassa Centria-ammattikorkeakoulussa opettajanaan Juho Alakärppä.
Hän toimii myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa urkuimprovisoinnin ja säestämisen tuntiopettajana. Kuluvana kesänä hän työskentelee kesäkanttorina Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa. Pohjoisahon taiteellista toimintaa on vuonna 2019 tukenut Keskipohjanmaa-säätiö.

Päivämusiikki torstaina 25.7. klo 12 Kokkolan kirkossa.
Ohjelma 6 e.