Hannes Uunila ja Anders Forsman Päivämusiikissa

Julkaistu: 16.07.2019

Kaksi nuorta urkuria esittävät taitojaan

Torstaina 18.7. klo 12 on Hannes Uunilan sekä Anders Forsmanin vuoro esiintyä Päivämusiikissa Kokkolan kirkossa.

Luodosta kotoisin oleva Uunila toimii kesäkanttorina Kokkoklan ruotsalaisessa seurakunnassa jo neljättä kesää. Vuoden armeijassa olleena hän odottaa pääsevänsä syksyllä aloittamaan kirkkomusiikkiopinnot Sibelius Akatemiassa Helsingissä. Päivämusiikissa Uunila tulee esittämään musiikkia muun muassa Bachilta ja Léon Boëllmannin Toccata, Suite Gothiquesta.

Anders Forsman on ahvenanmaalainen kirkkomuusikko, joka on opiskellut Pietarsaaressa, Helsingissä sekä Spokanessa Yhdysvalloissa. Hän asui monta vuotta Helsingissä, mutta asuu nykyään Pietarsaaressa ja työskentelee vuoden alusta vs kanttorina Luodon seurakunnassa. Forsman esittää muun muassa amerikkalasta minimalistista musiikkia, kuten esimerkiksi Kyle Gannin kappaleen Summer Serenade.

Ei ole mikään sattuma, että tuotto tällä kertaa menee Luodon Urkuyhdistykselle, joka kerää varoja uusiin urkuihin Luodon kirkkoon. Sekä Uunilalla että Forsmanilla on juuret Luodossa