Uutiset

Ilmastoahdistus näkyy Toisenlaisen Lahjan tuloksessa – Puuntaimet viime vuoden hittilahja

Julkaistu: 22.01.2019

Huoli ilmastonmuutoksesta ja kyllästyminen ylimääräiseen tavaraan näkyvät ihmisten antamissa lahjoissa. Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen Lahja kasvatti suosiotaan edellisestä vuodesta ja lahjoja myytiin vuonna 2018 1,2 miljoonalla eurolla.

Vuoden hittilahja oli Puuntaimet. Puuntaimia annettiin lahjaksi viime vuonna 6 843 kappaletta. Vuoteen 2017 verrattuna Puuntaimet-lahjojen myynti on yli kaksinkertaistunut.

”Keskustelu ilmastonmuutoksesta ja ympäristöystävällisyydestä näkyy meidän viime vuoden tuloksessa. Puuntaimet on ollut viime vuonna poikkeuksellisen suosittu lahja. Se on ohittanut myynnissä aiempien vuosien suosikin, joka oli Naisten Pankin toimintaa tukeva Stipendi Tytölle”, kertoo Toisenlaisen Lahjan koordinaattori Kaarina Karjalainen.

Puuntaimien lisäksi kärkikolmikossa ovat edelleen Naisten Pankin lahja Stipendi Tytölle, jota myytiin 6 642 kappaletta ja kestosuosikki Vuohi, jota myytiin 4250 kappaletta.

”Aineeton Toisenlainen Lahja on jo itsessään aina ympäristöystävällinen valinta. Ihmisten toimeentuloa parantavat lahjat, kuten Naisten Pankin lahja Stipendi Tytölle ja Vuohi ovat aina suosittuja", Kaarina kertoo.

Ylivoimaisesti suurin osa Toisenlaisista Lahjoista hankitaan joululahjoiksi, mutta niitä voi ostaa ympäri vuoden. Lahjoittamalla antaa lahjan kaikista köyhimmissä ja vaikeimmissa olosuhteissa eläville.

”On aivan ihana käyttää rahaa jouluna, kun tietää sen menevän hyvään tarkoitukseen, eikä krääsänä jonkun kaappiin”, todetaan Toisenlaisen Lahjan ilahtuneessa palautteessa.

Teksti: Kirkon Ulkomaanapu