Vanha paarihuone talkoovoimin kuntoon

Julkaistu: 28.12.2018

Lohtajan hautausmaan vanha paarihuone on kunnostettu talkoilla.

- Osin melko pahoin vaurioitunut hirsirunko oikaistiin ja muutamia hirsiä jouduttiin myös vaihtamaan. Paarihuoneen pintaverholaudoitus vaihdettiin kokonaan uuteen, kuvailee Kokkolan seurakuntayhtymän hautaustoimen päällikkö Janne Korkiakangas kunnostustoimenpiteitä.

Kaikki korjauksiin käytetyt puumateriaalit on tehty hautausmaalta kaadetuista puista. Peltikatto puhdistettiin ja
maalattiin, ja nyt sadevedet johdetaan katolta uusien rännien avulla kauemmaksi rakennuksen seinistä.

Mestarina kunnostuksessa hääräsi Mikko Niemelä. Heikki Niemi laati aikataulut ja kutsui talkoolaiset koolle. Seurakuntayhtymän puolesta asioita hoitivat Janne Korkiakangas ja suntio Eetu Raittila.

Lohtajan paarihuoneen talkooporukkaa yhteiskuvassa. Eturivissä Seppo Niemelä (vas.), Unto Salmi, Eero Lukkarila, Pekka Pajukangas, Erkki Anttiroiko ja Hannu Virsiheimo. Takarivissä Janne Korkiakangas (vas.), Mikko Niemelä, Risto Ijäs, Eetu Raittila, Matti Palola, Heikki Niemi ja Tuomo Ruotsala. Kuvasta puuttuvat Ismo Jukkola sekä perinteisellä tekniikalla pintamaalin keittänyt Eija Jukkola. Kuva: Jani Nikula