Uutiset

Toisenlainen Lahja on Suomen suosituin eettinen lahja

Julkaistu: 07.12.2018


Kirkon Ulkomaanavun (KUA) Toisenlaisen Lahjan kestosuosikki on ollut vuohi, mutta viime vuoden uutuuslahja Stipendi tytölle kiri suosituimmaksi lahjaksi. Toisenlaisen Lahjan kautta lahjoitettiin yli 4510 Stipendiä Tytölle ja 3910 vuohta.
- Aineettomien lahjojen suosio kasvaa, kun ihmiset eivät halua turhaa tavaraa lojumaan nurkkiin. Tavaralahjojen sijaan läheisiä voi muistaa eettisellä lahjalla, jolla autetaan samalla kehitysmaiden köyhimpiä ihmisiä, sanoo varainhankinnan koordinaattori Kirsti Koivisto KUA:sta.

Tämän vuoden uutuuslahja on Start up -kit, jolla autetaan erityisesti kehitysmaiden nuoria ja naisia alkuun yrittäjyydessä.
- Pienyrittäminen on monille ainoa tapa elättää itsensä kehitysmaissa. Ammatin harjoittamiseen tarvitaan kuitenkin erilaisia välineitä, kuten mekaanikon työkaluja, ompelu-, leipuri-, tai kampaamotarvikkeita. KUA tarjoaa ammattikoulutuksen suorittaneille ammattiin liittyviä tarvikkeita, jotta yrittäjyyden aloittaminen olisi mahdollista, sanoo Koivisto.
Toisenlaisen lahjan valikoimissa on yli 40 lahjaa.
- Monia viehättää Toisenlaisen Lahjan helppous, kun aikaa säästyy kaupoissa juoksemiselta. Samalla lahjan antaminen ja saaminen tuovat todellista joulumieltä, sillä apua saavat ne, joilla on kaikkein vähiten, Koivisto sanoo.

toisenlainenlahja.fi