Piispa Jukka Keskitalo vihitään sunnuntaina virkaansa Oulussa

Julkaistu: 08.11.2018

Oulun hiippakunnan uusi piispa Jukka Keskitalo aloitti tehtävässään 1. marraskuuta. Hän on järjestyksessä Oulun hiippakunnan 13. piispa ja seuraa tehtävässä juuri eläkkeelle siirtynyttä Samuel Salmea. Kuva: Sanna Krook

Oulun hiippakunnan uusi piispa Jukka Keskitalo vihitään virkaansa Oulun Tuomiokirkossa sunnuntaina 11.11. klo 10. Virkaan vihkimisen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma avustajineen.

Vihkimisessä avustavat piispa emerita Christina Odenberg Ruotsista, piispa Herborg Finnset Norjasta, piispa Peter Fischer-Møller Tanskasta, piispa Joel Luhamets Virosta, apulaispiispa Kristján Björnsson Islannista sekä piispa Andrew Gulle Tansaniasta. Avustavana liturgina toimii tuomiorovasti Satu Saarinen.
Mukana ovat edellä mainittujen lisäksi piispa Aarre Kuukauppi Inkerin kirkosta sekä piispa Seraphim Venäjän ortodoksisesta kirkosta.
Ulkomaiset piispat edustavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteistyö- ja sisarkirkkoja.
Tekstinlukijoina toimivat pääministeri Juha Sipilä sekä saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikio.

Uusi piispa saa virkaan vihkimisen yhteydessä piispanviran tunnukset: ristin, sauvan sekä taiteilija Moosa Myllykankaan Keskitalolle suunnitteleman violetin värisen hiipan ja kaavun sekä stolan.
Piispankaapu on seurakuntien lahja vihittävälle piispalle ja piispa käyttää sitä toimittaessaan jumalanpalveluksia hiippakunnan eri puolilla.

Messu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV 1:ssä kello 10 ja lähetetään radiossa Yle Radio 1:n kanavalla alkaen kello 10. Messua voi seurata myös verkossa virtuaalikirkko.fi:n kautta. Messu tulkataan viittomakielelle.
Vihkimysmessuun ovat kaikki tervetulleita. Messun jälkeen järjestetään juhlakahvit Keskustan seurakuntatalolla ja Vanhassa pappilassa.
Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Teksti: Kirkon viestintä