Uutiset

Ruotsinkielinen herätysliikeväki kokoontuu syyskuun puolivälissä Kokkolaan

Julkaistu: 07.09.2018

Stefan GustavssonKyrkhelg-tapahtumaa vietetään Kokkolassa syyskuussa jo 11. kertaa. Tämänvuotinen teema Totuuden edessä (Inför sanningen) viittaa apologiaan, uskon puolustamiseen.

Viikonvaihteen avaa Kokkolan kirjastossa väittely, jonka otsikkona on Totta sinulle, muttei minulle! Onko kaikki – myös totuus – suhteellista? Väittelijöinä ovat tapahtuman päävieras Stefan Gustavsson (kuvassa) Ruotsista ja Österbottens tidning -lehden päätoimittaja Henrik Othman. Debatin juontaa Kyrkpressen-lehden päätoimittaja May Wikström.

Ohjelmassa on totuttuun tapaan iltatilaisuudet perjantaina ja lauantaina. Lauantaina on tarjolla kaikkiaan 14 seminaaria ajankohtaisista aiheista, joukossa myös nuorille suunnattu seminaari. Lapsille on koko tapahtuman ajan omaa ohjelmaa.

Puhujavieraista mainittakoon myös Kansanlähetysopiston vararehtori TT Vesa Ollilainen. Kokkolalaislähtöinen Tomas Sandell johtaa perustamaansa European Coalition for Israel -järjestöä. Teologian tohtori Soile Haverinen vastaa yhdessä miehensä kanssa Helsingin Luther-kirkon toiminnasta.

Kyrkhelg on kirkon sisällä vaikuttavien ruotsinkielisten herätysliikkeiden yhteinen kokoontuminen, joka kokoaa vuosittain parituhatta kävijää. Tapahtumaa on Kokkolan ruotsalaisen seurakunnan kanssa järjestämässä peräti 12 järjestöä.

Lisää tietoa tapahtuman ohjelmasta ja puhujista (ruotsiksi) käsiohjelmasta sekä nettisivuilta