Piispaehdokkaat kohtasivat vaalipaneelissa Kokkolassa - katso tallenne

Julkaistu: 15.06.2018

Oulun hiippakunnan piispanvaalin kolme ehdokasta kohtasivat vaalipaneelissa Kokkolan seurakuntakeskuksessa 13.6. Parituntista paneelia seuraamaan oli tullut Mikael-salin täysi kuulijoita eri puolilta hiippakunnan eteläistä osaa.

Tallenne paneelista on katsottavissa täältä.

Ehdokkaina piispanvaalissa ovat Raudaskylän kristillisen opiston rehtori, TL Jukka Hautala, kirkkohallituksen kansliapäällikkö, TT Jukka Keskitalo sekä Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra, TT Niilo Pesonen.
Oulun nykyinen piispa, Samuel Salmi, jää syksyllä eläkkeelle. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. 11. Hänet vihitään virkaansa 11.11. 2018 Oulun tuomiokirkossa.

Piispa on koko hiippakunnan ja kaikkien sen seurakuntien piispa. Oulun piispanvaalissa äänioikeutettuja on noin 1130. Äänioikeutetuista puolet on Oulun hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. Vaalin ensimmäinen äänestyskierros käydään keskiviikkona 15.8. ja mahdollinen toinen kierros maanantaina 3.9.

Kuvat: Kirkon kuvapankki / Sanna Krook
Oulun hiippakunnan piispaksi ovat ehdolla Jukka Hautala (vas.), Jukka Keskitalo ja Niilo Pesonen. Miten he johtaisivat Suomen suurinta ja pohjoisinta hiippakuntaa, se selviää vaalipaneelissa Kokkolassa ensi viikon keskiviikkona.