Lähetysyhdistys Rauhan Sana juhli Kokkolassa

Julkaistu: 17.07.2017

Rauhan Sanan Suvijuhlat

Viime viikonvaihteessa Kokkolassa vietettiin Lähetysyhdistys Rauhan Sanan vuotuista, kaksikielistä kesätapahtumaa, Suvijuhlia, teemalla Armo Kantaa – nåden bär. 37.

Suvijuhlat saivat kiitosta monipuolisesta ja mielenkiintoisesta ohjelmasta, jossa oli huomioitu niin Suomi 100 -juhlavuosi kuin reformaation merkkivuosikin. Myös sujuvista käytännön järjestelyistä tuli kiitosta. Vapaaehtoisvoimin toteutetussa tapahtumassa palveli erityisen paljon nuoria eri tehtävissä.

Rauhan Sanan Suvijuhlat

Perjantain ohjelma alkoi seminaarilla, jossa Oulun tuomiokapitulin pappisasessori, Haapajärven kirkkoherra Kari Tiirola ja Lähetysyhdistys Rauhan Sanan hallituksen puheenjohtaja Ari Juntunen alustivat aiheesta Herätysliikkeet ev.lut. seurakunnissa – rikkaus vai rasite. Seminaarin päätteeksi käytiin paneelikeskustelu samasta aiheesta.
Perjantai-illan kruunasi lauluyhtye Soinnun esittämä Suomalainen messu, joka ihastutti ja kosketti kuulijoita.

Lauluyhtye Sointu

Lauantain ehtoollismessun lisäksi kirkko täyttyi päivällä ääriään myöten Suomi 100 -tilaisuudessa, johon oli kutsuttu pääministeri Juha Sipilä ja kansanedustajat Jutta Urpilainen ja Peter Östman puhumaan kristityn vastuusta yhteiskunnassa.

Rauhan Sanan Suvijuhlat

Viikonlopun aikana huomioitiin myös lapset ja nuoret. Sunnuntain pyhäkoulun vetonaula oli elävä karitsa – paimenelta "hukkaan joutunut" lammas, jonka löytymisestä sekä lapset että aikuiset suuresti iloitsivat.

Rauhan Sanan Suvijuhlat

Ennen päätösseuroja juhlaväki kokoontui Reformaatio 500 -aiheen merkeissä kuuntelemaan muiden muassa professori Miikka Ruokasta, joka toi raikkaasti esille luterilaisen raamatuntulkinnan aarteet: Jumalan sanassa itsessään on voima ja yksin Jumalan sanan pohjalta tulee arvostella ja koetella kaikki.

Miikka Ruokanen

Rauhan Sanan Suvijuhlat

Juhlien järjestelyistä vastasivat Kokkolan Rauhan Sana ry, Lähetysyhdistys Rauhan Sana ry ja Kokkolan suomalainen seurakunta. Viikonlopun aikana juhlille osallistui noin 4 000 juhlavierasta ja nettiradion kautta juhlia kuunteli parhaimmillaan 400 ihmistä ympäri maailmaa.

Teksti: Kristiina Paananen
Kuvat: Taina Lamminen, Kristiina Paananen ja Henri Vähäkangas