Rekisterisihteeri Katariina Hakkarainen-Jylhä

Kohtaamista ja palvelua

Miksi hakeuduit kirkon töihin?

- Sattuman kautta. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. On kunnia asia olla "kirkon töissä".

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Kaikki päivät ovat erilaisia. Palvelen seurakuntalaisia kaste-, vihki- ja hautausasioissa. Työhöni kuuluu lomakkeiden täyttöä, tietojen rekisteröintejä ja virkatodistusten tekemistä. Palvelua kasvokkain, mutta usein kuitenkin koneen välityksellä.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Haastavaa on erilaisten ihmisten kohtaaminen eri elämäntilanteissa. Se on myös kasvattavaa.

Mikä on palkitsevinta?
- Aika kuluu nopeasti uuden opettelussa. Päivä on pelastettu, kun huomaa, että on edes pikkuisen pystynyt auttamaan jotakuta. Työssä suuri etu on, että olen kälviäläinen ja tunnen paljon oman seurakunnan ihmisiä.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Viimeksi osallistuin itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen viime sunnuntaina.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Vapaa-aikani täyttää kolme kovaa koota; koti, kissat ja kirjat. Olen kirjahullu. Lisäksi toimin Kälviän Jokikylän kyläyhdistyksessä ja LC-Kälviän Lucinoissa.

Mistä hengellisestä laulusta tai virrestä pidät erityisesti?
- Virsi 289 puhuttelee aina. Ja näin joulun alla Gospelkuorossa opeteltu huikea ylistyslaulu Rauhanruhtinas.

Katariina Hakkarainen-Jylhä toimii rekisterisihteerinä Kälviän seurakunnassa.  Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 9.12.2015