Vs. seurakuntapastori Lassi Pappinen

Vastavihittynä kirkon töissä

Lassi Pappinen vihittiin papiksi joulukuun 2018 alussa. Hän toimii Kokkolan suomalaisen seurakunnan vs. seurakuntapastorina.

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Kirkon työ tuntuu aivan erityisellä tavalla merkitykselliseltä. Sanan ja sakramenttien äärellä saa luottaa siihen, että Jumala kantaa heikkoinakin hetkinä.
- Kirkon töihin hakeutumiseen minua rohkaisivat hyvät kokemukset seurakunnasta lapsena ja nuorena.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Tyypillinen työpäivä hakee vielä muotoaan, enkä edes tiedä, onko sellaista olemassakaan. Usein se kuitenkin sisältää valmistelua ja asioihin perehtymistä. Mieluisana vastapainona toimistotyölle on papin työn ydin: yhteistyö ja ihmisten kohtaaminen erilaisissa tilanteissa.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Haastavinta on oikeiden sanojen löytäminen vaikeidenkin asioiden äärellä. Haastavaa on myös sen muistaminen, että aina sanoja ei tarvita paljon, jos ollenkaan.

Mikä on palkitsevinta?
- On hienoa huomata, että Jumala puhuttelee ja vaikuttaa tänäänkin. Palkitsevinta on saada olla viemässä Jumalan armoa ihmisille kaikissa elämänvaiheissa. Palkitsevaa on myös työtehtävistä saatu kaikenlainen palaute.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Hämmästelen kotona pientä suloista tyttövauvaamme. Lisäksi lenkkeilen juosten, pyöräillen ja hiihtäen. Myös musiikkiharrastus on kulkenut pitkään mukana.

Mistä hengellisestä laulusta tai virrestä pidät erityisesti?
- Olen vaikuttunut virsikirjan uuden lisävihon virsistä. Yksi erinomainen on 951, Oi Jeesus, muuta minua. Se auttaa turvaamaan oman voiman sijasta Jeesukseen myös työn arjessa. Virren melodia on piristävän erilainen.

Millaiseen seurakunnan toimintaan osallistut mieluiten?
- Messu on seurakunnan toiminnan perusta. Lisäksi hyvät raamattuopetukset ja keskustelutilaisuudet ovat aina kiinnostavia. Pidän valtavasti myös laadukkaasta hengellisestä musiikista jumalanpalveluksissa ja konserteissa, tyylistä ja aikakaudesta riippumatta.

Lassi Pappinen

Lassi Pappisen haastattelu julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 29.12.2019