Tiedottaja Mari Hautamäki

Uusien asioiden äärellä

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Haluan olla osa yhteistä seurakuntaa ja yhteiskuntaa, johon kirkkokin Suomessa tiiviisti kuuluu. Olen ammatiltani toimittaja, ja tiedottajan työ vaikutti kiinnostavalta, uudelta alueelta viestinnän kentässä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Aamulla perkaan sähköpostit, jotka ohjaavat pitkälti päivän tekemisiä. Teen viesteissä tulleista materiaaleista ilmoituksia ja puffeja Kokkola-lehden seurakuntasivuille. Suunnittelen ja toteutan erilaisia julisteita, esitteitä ja muita graafisia tuotteita. Käyn juttukeikoilla tai kuvaamassa erilaisia seurakunnan järjestämiä tapahtumia. Myös radiojuttuja on tarkoitus opetella tekemään.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Uudet asiat, niiden oppiminen, mutta uudet jutut ovat myös työn rikkaus.

Mikä on palkitsevinta?
- Onnistumisen tunteet palkitsevat, yllättävä palaute ja se, että joku on aidosti kiinnostunut siitä mitä teet.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Minulla on matkageeni, joten aina kun mahdollista, on suunnattava rinteeseen, rannalle tai Ruotsin Lappiin. Harrastan myös aikuisbalettia, joka on parasta nollausta arjen keskellä.

Mistä hengellisestä laulusta tai virrestä pidät erityisesti?
- Virsi 555; Oi Herra, Luoksein jää jo ilta on. Se soi usein korvamatona auringon laskiessa. Tuohon virteen liittyy myös paljon muistoja ja tunteita lapsuudesta.

Millaiseen seurakunnan toimintaan osallistut mieluiten?
- Pidän musiikista, laulusta ja soitosta, joten osallistun mieluiten sellaisiin tilaisuuksiin, missä pääsee itsekin avaaman ääntään.

Mari Hautamäki
aloitti tiedottajana Kokkolan seurakuntayhtymän viestinnässä maaliskuussa 2017.

Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 29.3.2017.