Suntio Eetu Raittila

Suntio on moniosaaja

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Olen tottunut lapsesta saakka käymään kirkossa. Koen, että kirkko on hengellinen koti. Sanoma Jeesuksesta, syntiemme sovittajasta, on ainutlaatuinen ja tärkeä. Sen kertominen ihmisille on kirkon tärkein tehtävä, siinä tahdon olla mukana.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Viikonloppuisin työhön kuuluvat hautaan siunaamisen käytännön järjestelyt, kuten valmistelut haudalla ja kappelissa, kirkossa taas jumalanpalveluksiin liittyvät toimet, kuten ehtoollisvälineiden asettaminen alttarille, ovien aukaiseminen ja kynttilöiden sytyttäminen.
- Arkipäivän rutiineihin kuuluu paljon seurakuntalaiselle näkymätöntä työtä. Hoidan talonmiehen tehtäviä, huolehdin kiinteistöistä, hautausmaan kunnossapidosta ja seurakunnan ulkoalueista. Ylläpidän myös hautakirjaa. Kesällä toimin esimiehenä kausi- ja kesätyöntekijöille.
- Suntiona kohtaan myös surevia omaisia, kuuntelen heitä ja olen läsnä.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Haastavinta on priorisoida asiat. Maalaisseurakunnassa työ on monipuolista ja sitä on paljon. Tylsiä päiviä ei ole. Talvella lumen auraus ja liukkauden torjunta ovat suuressa roolissa.

Mikä on palkitsevinta?
- Palkitsevinta on se, kun saa kiitosta työstään seurakuntalaisilta ja työyhteisöltä. Samoin se, kun saa jonkin projektin päätökseen ja kokee onnistuneensa siinä.
- Kiitoksen aihe on se, jos on onnistunut auttamaan seurakuntalaisia niin, että he ovat löytäneet elämäänsä kestävän perustan.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Viime sunnuntaina.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Pidemmällä vapaalla vierailen sukulaisten luona Satakunnassa. Olen mukana seurakunnan toiminnassa, nuorten aikuisten illoissa ja raamattupiirissä.
- Tykkään uimisesta. Kesäisin harrastan kartingia eli mikroautoilua, jos ehdin.

Eetu Raittila

Eetu Raittila on Lohtajan seurakunnan suntio. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 28.11.2012.