Pastori Emilia Teerikangas

Kaikkea muuta kuin tylsä työ

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Puoliksi vahingossa. Lähdin opiskelemaan teologiaa kiinnostuksesta tieteenalaa kohtaan ja vasta opintojen edetessä ja ollessani opiskelijana mukana kehittämässä Joensuun teologisen tiedekunnan kirkon virkaan valmistavia opintoja innostuin itsekin papin työstä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Tyypillistä ei olekaan, mutta esimerkiksi tänään aamulla vietimme Lastenkirkkoa Kaarlelan kirkossa. Sen jälkeen kävin kotikäynnillä hautaan siunaamiseen liittyen. Kotikäynnin jälkeen ehdin hetken tehdä paperitöitä ja lähetellä sähköposteja ja sitten suuntaan seuraavalle kotikäynnille kastekotiin.
- Jos aikaa jää, loppupäivä kuluu tulevien toimitusten suunnitteluun. Arkena työhön kuuluu usein kokouksia, paperitöitä, kotikäyntejä, erilaisia hartauksia ja suunnittelua. Viikonloppuisin sitten toimituksia ja jumalanpalveluksia.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Haastavaa on ajankäytön suunnittelu sekä ihmisten kohtaaminen niin, että olisi joka tilanteessa läsnä, vain kyseistä ihmistä varten ja korvat avoinna. Myös hyvin erilaisesta työtehtävästä toiseen siirtyminen on joskus haastavaa.

Mikä on palkitsevinta?
- Kuten muissakin töissä, onnistumisen ilo palkitsee. Palkitsevaa on myös se, kun kokee saavansa kontaktin seurakuntalaisiin ja pystyvänsä tarjoamaan heille jotakin voimaksi arkeen. Lisäksi iloitsen siitä, että tässä työssä ei ole koskaan tylsää.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Laskiaissunnuntaina, kävimme lasten kanssa Lumilinnakirkossa.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Viihdyn ihan kotioloissa perheen kanssa ja tykkään neulomisesta. Lisäksi yritän mahdollisuuksien mukaan myös harrastaa liikuntaa ja liikuttaa myös perheemme Martta-koiraa.

Emilia Teerikangas

Emilia Teerikangas toimii seurakuntapastorina Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 29.2.2012.