Nuorisotyönohjaaja Oili Ijäs

Lasten palaute on vilpitöntä

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Työ opetus- ja kasvatusalalla kiinnosti. Evankeliumi kutsui kirkon työhön.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Eri vuodenaikoina ja viikonpäivinä työ voi olla vähän erilaista. Yhden työpäivän kuvaaminen ei kerro kaikkea, mutta parin viikon työt kertovat jo jotain. Seurakunnan työntekijäporukan yhdessä toteuttama mukava
pääsiäisnäytelmäurakka on taas tältä vuodelta ohi, ja viime sunnuntain rovastikunnallisen pyhäkoulujuhlan nukkenäytelmä oli minun vastuullani.
- Kuluvat viikot ovat vähän tyypillisempiä. Tämän hetken töihini kuuluu muun muassa perhekerhoja, Pyhäseikkailu-kirjeen viimeistely ja lähettäminen sekä uuden kirjepyhäkoulun lasten opetuksen valmistelua, päivänavauksia, koulupäivystys, pari palaveria, nuorten-iltoja, toimistotyötä, seuraavan viikon kerhojen sekä loppukevään ja alkukesän tapahtumien valmistelua (kerhojen ja perheiden retket, lapsityön kevätjuhla, rippikoulun vanhempienilta ja eskareiden leiripäivä...) ja niistä tiedottamista.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Työ on laaja-alaista ja jollakin tapaa rajatonta. Haasteena on osata erottaa olennainen epäolennaisesta ja käyttää aikansa tärkeimpiin asioihin. Suunnittelu ja valmistelu vievät paljon aikaa. Yhtä aikaa on kesken tämän päivän ja viikon, seuraavan viikon ja viikkojen
sekä tulevien kuukausien asioita.

Mikä on palkitsevinta?
- Työ on monipuolista, ja luovuutta ja saa käyttää rajattomasti. Yhdessä tekeminen ja ihmisten kohtaaminen on hienoa. Lasten antama palaute on vilpitöntä ja ihanaa. Ilosanoma Jeesuksesta innostaa.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Pääsiäisenä sekä viime sunnuntaina pyhäkoulujuhlan klovnimessussa.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Olen kiinnostunut monista asioista, ja kaikkeen ei aina aika riitä. Luen ja vähän kirjoittelenkin, laulan, liikun, nautin luonnosta, teen savitöitä keramiikkapiirissä ja näpräilen muutakin sekä käyn konserteissa. Klassinen ja jazz ovat mielimusiikkiani. Nollaan päätäni katselemalla ruotsalaisia poliisisarjoja. Matkailuautoilu ja matkustaminen on mukavaa. Kesällä meren ranta, erityisesti Vattaja, on tärkeä paikka.

Oili Ijäs

Oili Ijäs on Lohtajan seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 4.5.2011.