Nuorisotyönohjaaja Minna Varila

Nuorisotyössä luodaan luottamusta

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Oman riparin jälkeen seurakunnasta tuli minulle toinen koti. Sieltä sai ystäviä ja tukea ja pääsi kantamaan vastuuta. Minussa heräsi tarve kertoa Jeesuksesta ja Jumalan johdatuksesta eteenpäin ja tuoda muita nuoria saman "kotiin", johon itse olin päässyt mukaan.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Ei sellaista ole. Työpäivät rakentuvat osittain säännöllisistä jutuista, kuten koulupäivystyksestä ja oloilloista, mutta suurimmaksi osaksi epäsäännöllisistä tapahtumista ja tilanteista, kuten palavereista ja
nuorten kohtaamisesta, joiden suunnittelu ja toteuttaminen vuorottelee työpäivän aikana.
- Yleensä tiedän työt tarkasti vain parin päivän päähän, mutta se on vain piristävää...

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Nykynuorille ja -lapsille tarjotaan valtavasti toimintaa ja tekemistä erilaisten järjestöjen ja yhteisöjen kautta. Lisäksi media syö hurjasti nuorten voimia ja keskittymiskykyä sekä sitoutumistaitoa. On haastavaa saada seurakunnan tärkeys kuuluville kaiken tämän keskellä ja juurruttaa nuori vahvalle pohjalle, jolta elämän myrskyt eivät voi irrottaa ja viedä mukanaan.

Mikä on palkitsevinta?
- Ehdottomasti nuoren kohtaaminen. Se, että saan kohdata hänet sellaisena kuin hän on, kuunnella, tutustua, luoda luottamusta, auttaa eteenpäin, kertoa Jumalan rakkaudesta ja siitä, kuinka arvokas nuori on sellaisena, joksi Jumala on hänet luonut.

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Viime sunnuntaina, kuuntelemassa uuden kappalaisemme Kai Tikkakosken ensimmäistä saarnaa.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Käyn katsomassa vanhempiani, veljiäni ja mieheni vanhempia, tapaan ystäviä, piirrän, kirjoitan, soitan pianoa ja laulan undulaattimme kanssa, rakennamme kotiamme. Elämä koostuu pienistä iloista ja päämääristä.

Minna Varila
on Kaustisen ja Ullavan seurakunnan nuorisotyönohjaaja. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 12.10.2011.