Lähetyssihteeri Sirpa Niemelä

Sydämen asiana lähetystyö

Miksi hakeuduit kirkon töihin?
- Olen koko elämäni ajan ihan lapsesta saakka saanut olla kirkon töissä eri seurakunnissa erilaisissa tehtävissä evankeliumin asialla. Tehtävät ovat olleet pääosin ohjelmapuolella; kirkkonäytelmät, laulu ja soitto,
lauluryhmät, kuorot ja orkesterit ovat aina olleet sekä harrastus- että työalaani. Rippikouluopetus sekä kanttorin työ eri seurakunnissa on myös tuttua.
- Lähetystyö on aina ollut sydäntäni lähellä. Musiikin-opettajan ja opettajan ammatissani sekä kanttorin tehtävissä olen saanut luontevasti laulujen ja musiikin kautta toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä. Tämän lähetyssihteerin tehtäväni koen myös kutsumuksena ja johdatuksena sekä ikään kuin jatkumona muihin tehtäviin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
- Työni Kälviän seurakunnan lähetyssihteerinä alkoi virallisesti 1.1.2011. Toki olen jo koko syksyn ajan tutustunut tehtävään osallistumalla lähetyssihteerikoulutukseen sekä suunnittelemalla tulevaa toimintaa yhdessä seurakunnan muiden työntekijöiden ja lähetystyön johtokunnan kanssa.
- Lähetyssihteerin työ seurakunnassamme on sivutoiminen. Teen työhön kuuluvat tehtävät opettajan työni lisäksi. Kirjalliseen työhön ja yhteistyöhön eri sektoreiden välillä tietokone ja puhelin ovat välttämättömät työvälineet.
- Käytännön työ jaksottuu erilaisten tapahtumien mukaan. Tammikuussa olen mukana kinkereillä kertomassa lähetystyöstä seurakunnassamme. Helmikuussa järjestämme yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa lasten lähetysnäyttelyn "Ilo sulle ja mulle".  Maaliskuussa vietämme rovastikunnan lähetyspäivää Kälviällä ja niin edelleen.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Tähän kysymykseen en voi vielä vastata kokemuksen kautta, mutta koen lähetyssihteerin tehtävän kutsumuksena ja haasteena olla yhtenä linkkinä lähetystyössä.

Mikä on palkitsevinta?
- Työn ilo, ilo evankeliumin asialla olemisesta!

Milloin kävit viimeksi jumalanpalveluksessa?
- Viimeksi viime sunnuntaina 2. tammikuuta.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Vapaa-aikaa ei opettajan työn ja siihen liittyvien tehtävien, lähetyssihteerin tehtävien, kuorotyön sekä muiden tehtävien lisäksi paljon ole. Ohjelmaa riittää niin arkipäiville kuin viikonlopuillekin kiitettävästi.
- Työn ja harrastusten rajaa on välillä vaikea erottaa. Lomilla pyrimmekin sitten aina matkustamaan muualle lomanviettoon. Toki kesälomalla puutarhanhoito, pyöräily ja lintujen bongaus ovat mieluista puuhaa.

Sirpa Niemelä
on Kälviän seurakunnan
sivutoiminen lähetyssihteeri. Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivuilla 5.1.2011.