Lähetyssihteeri Pirkko Viiperi

Lähetystyö on ikkuna maailmalle

Millaista vapaaehtoistyötä teet seurakunnassa?
- Aloitin syksyllä toisena lähetyssihteerinä. Jaamme lähetyssihteerin tehtävät Varilan Minnan kanssa. Pääpiirteittäin minulla on erilaisten tapahtumien koordinointi ja varainkeruu, Minnan vastuualueena lähetys-kasvatus. Mutta yhdessä sopien asiat tehdään.

Millainen on tyypillinen työtehtäväsi?
- Joulun alla on monenlaisia tapahtumia, kuten Kauneimmat joululaulut ja joulumyyjäiset. Niihin sovin vapaaehtoisia yhdessä tekemään, esimerkiksi myymään tai pitämään hartautta. Osallistun myös lähetysaiheisten Meiltä maailmalle -iltojen suunnitteluun ja järjestämiseen.

Mikä työssäsi on haastavinta?
- Oman palkkatyön ja vapaaehtoistyön yhteensovittaminen aikataulullisesti. Luotan, että se alkaa sujua hyvin, kun pääsee vauhtiin. Yhteistyössä on voimaa.

Mikä on palkitsevinta?
- Sinänsä lähetystyö ja sen parissa puuhasteleminen on innostavaa. Siinä avautuu ikkuna maailmalle ja erilaisiin kulttuureihin.
- Ihmiset ovat parasta, niin yhteys muihin seurakuntalaisiin, seurakunnan työntekijöihin kuin lähetystyöntekijöihin. Ja tietysti se perusta, miksi haluan
tehdä tätä työtä: Näin voin palvella Jumalaa omalla osaamisellani ja olla lähempänä sitä miksi minut on luotu. Ilosanomaa Jeesuksesta voi onneksi ilmentää monella tavalla.

Mitä puuhailet vapaa-aikana?
- Liikun luonnossa, opiskelen ja ihan vain olen.

Mikä raamatunkohta puhuttelee sinua tällä hetkellä?
- Raamatussa on monta ihanaa kohtaa, sieltä löytää iloa, lohdutusta, lepoa ja inspiraatiota. Yksi rakas kohta minulle on Sefanja 3:17: ”Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi. Hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.”

Mistä hengellisestä laulusta tai virrestä pidät erityisesti?
- Virret ovat yhteys lapsuuteen ja monesti koskettavat varsinkin kirkossa laulettuina. Virsi 600, Hyvyyden voimaan ihmeelliseen suojaan, on vaikuttava. Yleensä kuuntelen mieluummin muuta hengellistä musiikkia hartaasta vähemmän hartaaseen, mielialasta riippuen. KLS:n kappale Tanssi on hyvä, voimabiisi minulle!

Pirkko Viiperi toimii toisena lähetyssihteerinä Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa.

Hänen haastattelunsa julkaistiin Kokkola-lehden seurakuntasivulla 9.11.2016.